53 de milioane pentru Timișoara 2021! Guvernul României susține Capitala Europeană a Culturii

Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri organizatorice și financiare pentru susținerea desfășurării Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”.

Ordonanța, adoptată în 12 iunie, reglementează modul de organizare, desfășurare și finanţare a Programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, ca program cultural național. Astfel, se stabilește un mecanism care să asigure susţinerea financiară a programului cultural, atât în ceea ce priveşte finanţarea nerambursabilă alocată de Guvern, cât şi cea alocată de către autorităţile administraţiei publice locale.

Odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ, începe implementarea efectivă a proiectelor din dosarul de candidatură, în special a proiectelor de infrastructură culturală și urbană care trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2022.

Pentru implementarea programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021” s-au alocat credite de angajament, pentru perioada 2019-2022, în cuantum de 52.900.000 lei. Finanţarea nerambursabilă a programului se asigură anual pe baza unui contract de finanțare încheiat între Ministerul Culturii și Identității Naţionale și Asociația „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”. Alocările anuale destinate acestui program se stabilesc în limita sumelor aprobate în bugetul Ministerului.