Pro România va vota moțiunea de cenzură de săptămâna viitoare! „România are nevoie în momentul de față de alt guvern”

Deputatul Pro România Adrian Pau a anunțat că partidul din care face parte va vota moțiunea de cenzură săptămâna viitoare, o măsură prin care opoziția vrea să dea jos Guvernul PSD-ALDE, condus de Viorica Dăncilă. De asemenea, la congresul de duminică al partidului condus de Victor Ponta s-a discutat și despre susținerea revenirii la votul pentru primari și președinți de consilii județene din două tururi.

Pau spune că grupul parlamentar din care face parte și Pro România va vota pentru înlăturarea actualului guvern. „Eu, împreună cu colegii mei din grupul Pro Europa din care facem parte, dar în special colegii din Pro România vom vota moțiunea de cenzură. Avem convingerea că în momentul de față România are nevoie de alt guvern. Din discuțiile pe care le-am avut la Ministerul de Finanțe, România înregistrează un deficit de încasări de circa 5,8 miliarde, un deficit de 3 miliarde la colectarea de TVA și aici mă refer cel curat, nu la cel pe care vrem să-l aducem din subteran, din economia neagră. Acest lucru face aproape imposibilă continuarea guvernării. Oricum, situația e foarte dificilă, având în vedere recomandările FMI de a se stopa pensiile, Programul Prima Casă și să se revină la o cotă de TVA mărit. Am convingerea că cei care se ocupă de destinele țării sunt pe un drum greșit. Îmi este foarte greu să cred că îi mai poate opri cineva sau se mai pot redresa”, a precizat deputatul Adrian Pau.

Pro România are și o altă chestiune importantă unde este în disonanță cu ce dorește PSD sau ALDE, și anume, alegerile de primari și președinți de consilii județene. Partidul condus de Victor Ponta este pentru revenirea la alegerile din două tururi. „Pro România susține acest demers. Cred că un nou primar sau președinte de consiliu județean care nu are acel minimum de 51% nu este reprezentativ pentru acea comunitate, iar aplicarea acestei prevederi trebuie susținută de toată lumea. Trebuie să fim hotărâți și să mergem toți pe aceeași parte”, a precizat Nicu Birău, lider local Pro România, în „acte” încă membru PSD.

1000x100 (5)