Spectacole inedite la 25 de metri înălțime! Se dă startul Festivalului European al Spectacolului Timișoara!

Reconfigurată ca festival de toamnă, cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești propune publicului Teatrului Național și, în egală măsură, locuitorilor, turiștilor sau chiar trecătorilor prin Timișoara un prolog estival – o serie de 6 show-uri spectaculoase în aer liber, în Piața Victoriei, pe platoul din fața teatrului, reunite sub umbrela FEST Outodoor al FEST-FDR2019.

Evenimentul este organizat de Teatrul Național din Timișoara, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Timișoara, în perioada 13 -18 iunie.

FEST Outdoor al  FEST-FDR2019 debutează, astfel, joi, 13 iunie, la ora 22.00, pe platoul din fața Teatrului Național, cu spectacolul „Station” al cunoscutei companii spaniole de balet aerian „Voalá”, fiind un spectacol cu cronici elogioase în presa culturală din Europa și de peste ocean. O a doua reprezentație a spectacolului este programată vineri, 14 iunie, de la aceeași oră.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Sâmbătă, 15 iunie și duminică, 16 iunie, tot de la ora 22.00, în fața Teatrului Național, compania italiană „eVenti Verticali” revine la Timișoara în cadrul FEST cu un nou spectacol de dans pe verticală – „Quadro”, în care artiștii vor evolua pe o scenă verticală, la peste 25 de metri înălțime.

În sfârșit, ultimele două reprezentații ale FEST Outdoor al FEST-FDR2019 readuc luni, 17 iunie și marți 18 iunie, de la ora 22.00, în Piața Victoriei, o companie poloneză de mare tradiție: „Kto Theatre”, cu unul dintre cele mai celebre titluri din repertoriul lor: „The Fragrance of Time” (Parfumul timpului), un spectacol care a călătorit în întreaga lume, cucerind inimile spectatorilor din Brazilia până în Tunisia, din Mexic până în Coreea de Sud cu poveștile sale, apropiate oricărei inimi, indiferent de țară, de vârstă sau statut social.

Prin calitatea și adresabilitatea spectacolelor sale, FEST Outdoor al FEST-FDR2019 oferă Timișoarei o săptămână de neuitat și, totodată, o perspectivă de calibru european asupra spectacolului de stradă, în dimensiunea sa unificatoare și pozitivă la nivel civic și social.

Toate reprezentațiile sunt cu participare liberă.

banner 970 x 250