Oficialii de la mediu, cu ochii pe fumul negru!

Deși sindicaliștii de la TMK sunt revoltați pe materialele negative care apar în presă despre societatea la care lucrează, repriza de poluare de săptămâna trecută a pus pe jar autoritățile de mediu, care au început să facă măsurători în zonă.   

Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin a montat un prelevator portabil pentru determinarea gradului de poluare de la Combinatul TMK. Asta, după ce locuitorii de pe Rândul III au depus mai multe plângeri la sediul instituției.

“În urma sesizărilor din ultimele zile ale locuitorilor de pe strada Rândul III din Dealul Crucii privind poluarea zonei cu pulberi în suspensie şi a analizării situaţiei, Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, în data de 21 noiembrie, a montat un prelevator portabil Tecora pentru determinarea pulberilor în suspensie – fracţiunea PM10, prelevare la 24 ore, în zona SC TMK”, a declarat Carmen Sorescu, directorul executiv al APM Caraș-Severin. Prelevatorul a rămas în zonă trei zile, instalat în curtea unuia dintre cetățenii nemulțumiți, acesta suportând costurile consumului de electricitate.

În urma analizei aerului, în prima parte a intervalului analizat, s-a constatat că societatea nu i-a poluat pe reșițeni, dar s-a apropiat de valoarea de limită admisă. În cea de-a doua parte a perioadei analizate însă, s-a constatat o depășire a valorii maximum admise de aproximativ 1,2 ori.

Oficialii de la mediu explică faptul că vor analiza în continuare gradul de otrăvire a aerului.