Beat mort, a urcat la volan

Rutieriștii au intervenit la două accidente rutiere, ce s-au produs aseară în Caraș-Severin. Trei persoane au ajuns la spital, din cauză că șoferii nu au respectat legea.

Cercetările de la faţa locului au indicat faptul că în timp ce un bărbat, de 57 ani, conducea un autotractor ce tracta o remorcă confecţionată artizanal şi neînregistrată, pe un sector de drum în curbă, a pierdut controlul vehiculului şi a părăsit partea carosabilă.

Pasagerul din remorcă, de 78 ani, s-a dezechilibrat şi a căzut rănindu-se grav, fiind transportat la Spitalul Caransebeş unde a rămas internat.

“Conducătorul tractorului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că bărbatul aflat la volanul autotractorului nu posedă nici permis de conducere.

“În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Tot aseară, alte două persoane au fost rănite și au ajuns la spital, pentru că șoferul nu s-a asigurat corespunzător. De această dată, au intervenit polițiștii din localitatea Marga, iar în cauză continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.