UPDATE Modernizare pe bani europeni

În urma proiectelor ce au reușit să obțină finanțare prin Regio, Programul Operațional Regional, multe servicii, clădiri și drumuri au fost îmbunătățite sau construite de la zero. Astfel, în cursul zilei de astăzi are loc un tur al acestor obiective. Se va vizita azilul de bătrâni din oraș, o școală generală din Anina și o companie din Oravița.

UPDATE ORA 12.31 Elevii din Anina învață în școală nouă
Chiar în aceste momente, oficialii care răspund de Programul Operațional Regional s-au oprit în Munții Aninei, acolo unde vizitează unul dintre obiectivele finanțate din bani europeni.

Proiectul de modernizare al Școlii Generale Nr. 2 a fost creat cu gândul de a oferi copiilor din Anina un mediu propice pentru studiu. Astfel, deși finalizat în proporție de 60 la sută, elevii se bucură deja de săli de clasă la standarde europene.


Elevii din Anina învață în şcoală de standarde europene

“Am conceput acest proiect pentru că doream să oferim un viitor copiilor din Anina, ținând cont că starea școlilor din oraș era deplorabilă. Din cauza dificultăților financiare, proiectul nu a decurs așa cum ne-am fi dorit, dar lucrările de execuție sunt realizate 60 la sută”, a declarat Vlad Dan Dumitru, managerul proiectului “O școală europeană”, la Anina, în urmă cu doar câteva momente.

UPDATE ORA 07.00 Tur Regio în Caraș-Severin

Pe raza județului Caraș-Severin au fost implementate nenumărate proiecte Regio, proiecte finanțate de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Aceste proiecte finalizate merită atenția tuturor. Așadar, turul proiectelor Regio va dezvălui cum arată o finanțare europeană finalizată.

În cele trei localități ce urmează să fie vizitate astăzi va exista câte un obiectiv important. În Reșița oprirea va fi la azilul de bătrâni din oraș, al cărui beneficiar pentru modernizare și reabilitare este Consiliul Județean Caraș-Severin, apoi la Anina va fi vizitată o școală europeană, Școala Generală nr. 2, iar la Oravița, o fabrică de ecopellets.

Turul proiectelor Regio este organizat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Rămâneți pe Express de Banat pentru GALERIE FOTO! Revenim cu amănunte!