Oțelu Roșu – mai curat! Gunoiul – transportat la Lupac pe bani mai mulți

La Oțelu Roșu gestionarea gunoaielor a intrat pe făgașul normal, după ce firma care a câștigat licitația și-a început contractul cu primăria de pe Valea Bistrei, gunoiul fiind transportat la deponeul de la Lupac.

Primarul localității, Luca Mălăiescu, ne-a precizat că pe finalul anului 2020 s-a început contractul cu firma care a câștigat licitația pentru zona 6:

Gunoiul de la Oțelu Roșu se duce la ora actuală la Lupac. Avem contract cu societatea comercială Mișu & Edi, am început imediat după ce s-a dat drumul. Prețul nu s-a putut menține așa cum s-a câștigat la licitație pentru că vorbim de o licitație făcută cu ani în urmă, astfel că societatea ne-a mărit tariful, dar din punct de vedere legislativ noi avem dreptul să plătim către o societate care transportă și depune gunoiul menajer, o sumă egală cu suma pe care o facturăm către populație și persoanele juridice. Am făcut un calcul și ne încadrăm în acea sumă și nu am fost nevoiți să creștem tariful la gunoi, dar în perioada următoare cel mai probabil că vom fi obligați să creștem prețul la gunoi la populație.”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul orașului de pe Valea Bistrei ne-a specificat că în prezent prețul la persoanele fizice pentru ridicarea gunoiului este de 6,6 lei plus TVA de persoană, un preț mult mai mic față de majoritatea primăriilor din județ. Colectarea de la populație se face selectiv, într-un procent destul de mare.

Societatea a închiriat un teren de la un privat din comuna Glimboca, unde a amenajat o rampă de sortare după care gunoiul este transportat la Lupac, unde se păstrează o rigurozitate. Am discutat și cu domnul președinte Dunca și cred că ar fi mai eficient să se dea drumul și la stațiile de transfer, pentru că ele sunt finalizate. În trecut duceam la Drobeta Turnu Severin sau la Horezu câte o mașină pe zi de gunoi, astfel că, dacă dacă mașina se umplea, fiind volum mai mare, restul de gunoi rămânea neridicat și se aglomerau până a doua zi. E…, dacă se va deschide stația de tranzit angajații pot ridica și trei mașini pe zi, care vor fi depozitate aici și orașul se va menține curat!”, a mai spus Luca Mălăiescu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Edilul a mai declarat că a avut solicitări din partea administratorilor de societăți comerciale de a se reduce taxele pentru colectarea gunoiului.

Este și normal, dacă nu nu ai activitate cum lași în urmă deșeuri? Am făcut o ședință și am luat decizia ca în momentul în care o societate comercială de pe raza orașului dovedește, de la Camera de Comerț că și-a suspendat activitatea, să se reducă taxa de gunoi. Nu putea rămâne 27 de lei plus TVA pe metrul cub la persoanele juridice.”, a concluzionat Luca Mălăiescu.

Primarul este mulțumit pentru că deja, din punctul de vedere al curățeniei, se vede o îmbunătățire în jurul pubelelor de gunoi, dar spune că toate au și un preț, pentru că factura către firma de colectare și transport a crescut. Astfel, dacă până acum Primăria cheltuia de la buget 50.000 de lei lunar pentru gestionarea gunoiului, acum plătește 80.000 de lei pe lună.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/