Oţelu Roşu implementează condiţiile impuse la Lupac! Mălăiescu: „Va fi o mare problemă pentru toată lumea!“

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, ține pasul cu tehnologia și aduce în orașul de pe Bistra containere de gunoaie moderne pentru colectarea selectivă. Edilul-şef nu are de ales!

După ce a încercat cu două locuri de depozitare a gunoiului îngrădite cu lemn, în care s-a constatat că gunoiul era împrăștiat, acum s-au montat deponeuri locale, care au o suprafață mică pe unde se introduce gunoiul selectiv. În acest fel, căutătorii în gunoaie nu mai au cum să răscolească deșeurile și să le împrăștie, astfel că angajații de la salubritate nu mai au de lucru suplimentar și gunoiul este selectat.

„Aceste deponeuri se încuie și nu se mai poate intra pentru a împrăștia gunoiul. Mai mult, la Lupac gunoiul va fi primit doar selectat și astfel ne luăm măsuri de a învăța cetățeanul să fie mai atent la cum aruncă gunoiul. La cetățenii de la case nu este problemă, pentru că deja selectează gunoiul. Cea mai mare problemă va fi la locuitorii de la bloc, de aceea încercăm să amplasăm aceste căsuțe cât mai repede, pentru că dacă se deschide deponeul de la Lupac, să fim pregătiți”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

S-au comandat 7 astfel de spații de depozitare a gunoiului, pentru zonele Gării și Constructorilor, un proiect-pilot în valoare de 23.000 de lei. S-a finalizat, au urmat apoi Libertății și acum cele patru puncte de colectare selectivă din cartierul Rozelor. Astfel de căsuțe vor mai fi achiziționate în următoarea perioadă, în total vor fi 38 de căsuțe pe raza orașului, investiția fiind de 2900 de lei plus TVA pentru o bucată, ne-a menționat Luca Mălăiescu.

La Oțelu Roșu, cum e tranzit, gunoiul va fi pus în containere speciale și dus la Lupac. De pe raza orașului sunt colectaţi zilnic 24 de metri cubi de deșeuri amestecate, dar dacă gunoiul ar fi selectat, cantitatea s-ar reduce la jumătate.

„Firma care a câștigat licitația pentru Valea Bistrei va colecta gunoiul doar selectiv, ceea ce va fi o mare problemă pentru toată lumea, pentru că la Lupac autoutilitara nu va fi lăsată să descarce dacă nu are gunoiul selectat”, a precizat edilul orașului de pe Bistra.