„Ost Places – despre dispariția și redescoperirea RDG”. Eveniment inedit la librăria Cărturești din Timişoara!

1000x100 (1)

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Cu această ocazie, fotograful Andreas Metz vine să vorbească la librăria Cărturești Mercy despre cartea sa publicată în septembrie, intitulată „OST Places – On disappearance and rediscovery of the GDR” („Ost Places – despre dispariția și redescoperirea RDG”), în care sunt prezentate 500 de fotografii care au fost făcute în ultimii doi ani în Germania de Est și despre care Andreas Metz spune că recuperează fisurile mari și mici ale procesului de transformare din ultimii 30 de ani.

Ce am câștigat odată cu această schimbare în istorie, ce a fost pierdut de cine? Care rămășițe ale RDG ar trebui păstrate într-o Germanie unificată, care nu ar trebui păstrate?” – acestea sunt doar câteva întrebări la care Andreas Metz va încerca să răspundă publicului prin fotografiile sale, în aceeași măsură în care va încerca să identifice posibilele paralele cu istoria și perspectiva românească.

Evenimentul va avea loc în data de 19 octombrie, începând cu ora 17.00.

expressheadergeneral (1)

Intrarea la eveniment este gratuită, iar evenimentului se va desfăşura în limba engleză.

Seara este finanțată de IFA (Institutul de Relații Externe) cu fonduri ale Ministerului Afacerilor Externe din Germania și organizată în parteneriat cu Centrul Cultural German din Timișoara și Cărturești Timișoara.