Gigantul IT indian Tech Mahindra a intrat în România! Primul centru, deschis la Timișoara

explo 1000x200

Orașul de pe Bega devine din ce în ce mai cunoscut pentru turismul de business dezvoltat, iar zona IT rămâne polul în jurul căruia se clădește economia bănățeană. Tech Mahindra, una din cele mai mari companii din lume, va contribui de acum încolo la dezvoltarea acestui sector odată cu deschiderea primului sediu din România, la Timișoara.

Tech Mahindra, furnizor de servicii și soluții de transformare digitală, consultanță și remodelare a proceselor de business prin soluții IT, a deschis în Timișoara primul său centru de dezvoltare din România. Cei 100 de angajați vor gestiona toate operațiunile rețelistice ale clienților companiei din Europa. Aceste operațiuni vor fi gradual automatizate și transformate pe parcursul următorului an, utilizând tehnologii de inteligență artificială și soluții IT dezvoltate de companie.

„Timișoara este un important centru industrial, comercial și tehnologic, cu un sector IT care crește vertiginos și cu o populație tânără numeroasă, care vorbește atât limba engleză, cât și cea germană. Considerăm că sectorul IT va înregistra creșteri spectaculoase în următorii trei-cinci ani, odată cu apariția și răspândirea tehnologiilor noi, precum automatizarea, inteligența artificială sau 5G. Astfel, intenționăm să transformăm centrul din Timișoara într-un hub pentru operațiunile companiei din Europa și să creștem exponențial echipa de la an la an”, a declarat Vikram Nair, președintele Tech Mahindra.

Noul birou Tech Mahindra va funcționa în Vox Technology Park, unul dintre cele mai premiate proiecte de birouri din România, în care compania a închiriat peste 600 de metri pătrați, cu opțiune de extindere în viitor.

Tech Mahindra își folosește expertiza globală în servicii de rețelistică pentru a permite furnizorilor de servicii și companiilor de profil să își reducă costurile de operare prin cele mai eficiente operațiuni de rețea și să își transforme rețelele prin intermediul celor mai bune tehnologii noi, capabile să creeze noi servicii generatoare de venituri. Gigantul IT indian Tech Mahindra este o companie cu afaceri de peste 5 miliarde de dolari anual și aproximativ 125.000 de angajați.

banner 970 x 250