„Orice atentat asupra unui jurnalist atacă întregul fundament de valori al unei societăți!”

Dominic Fritz ia atitudine față de tentativa de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța! Useristul cere demiterea lui Ionuț Nasleu din funcția de director al SC Piețe SA și spune că este nevoie de o dovadă de igienă politică pe scena din Timișoara.

Tentativa de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța a zguduit scena politică timișoreană. Candidatul USR la Primărie spune că orice atentat la adresa unui jurnalist care nu face jocurile puterii este un atac împotriva întregului sistem de valori al democrației „Orice atentat asupra unui jurnalist incomod nu este doar un atac împotriva unui individ, ci atacă întregul fundament de valori al unei societăți sănătoase: libertatea, adevărul, transparența. Nu contează dacă ne place sau nu de jurnalistul respectiv. Noi toți suntem atacați. Nu există civilizație, nu există democrație dacă presa nu este liberă”, a transmis Dominic Fritz.

Useristul compară situația cu cazuri similare din Malta și Slovacia unde, din păcate, planul nu a fost dejucat de forțele de ordine. Daphne Galizia și Jan Kuciak au fost uciși în urma investigațiilor prin care au dezvăluit legăturile de corupție la nivel înalt. Asasinatele au dus la demisia prim-miniștrilor din țările respective. Dominic Fritz îl atacă pe Nicolae Robu pentru atitudinea de J. Edgar Hoover, declarând la televiziuni că nu există clanuri interlope în Timișoara. În timpul în care Robu interzicea manelele după dedicația primită la cererea lui Ionuț Nasleu, clanurile interlope făceau planuri pentru uciderea lui Dragoș Boța. „E vorba despre același Ionuț Nasleu care a pus niște maneliști să-i cânte dedicații primarului în Piața Traian acum câteva luni, așa că dl. Robu a interzis repede manelele în locurile publice din Timișoara (vă amintiți?). E mai simplu să interzici manelele decât să te dezici de un apropiat al interlopilor. În timp ce clanul Boncu face planuri pentru asasinarea jurnalistului, dl. Robu declară la TV că «nu există clanuri interlope la Timișoara»”, acuză Dominic Fritz.

Useristul cere demiterea urgentă a lui Ionuț Nasleu din postul de director al SC Piețe SA. Fritz spune că este nevoie ca sistemul politic să dea dovadă de igienă și să se delimiteze de legăturile cu crima organizată. „În timp ce Timișoara face știri naționale cu un complot de omor politic cât se poate de real, Ionuț Nasleu continuă să fie omul de încredere al domnului primar și își încasează salariul de director al unei companii din subordinea Primăriei. Pentru un oraș civilizat, un oraș mândru, un oraș liber ca Timișoara, asta este o situație absolut inacceptabilă. Primarul Robu trebuie să nu lase nicio urmă de îndoială în ce privește legăturile lui sau ale apropiaților lui cu crima organizată. Consiliul de Administrație al SC Piețe SA trebuie să-l demită pe Ionuț Nasleu. Este despre un minim de igienă politică. Sistemul imunitar al democrației este sub atac în Timișoara și toți democrații, indiferent de culoarea lor politică, trebuie să izoleze virusul care ne distruge. Repede”, a încheiat candidatul USR la Primărie.

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. DIICOT a evitat asasinarea jurnalistului Dragoș Boța!

Pistolul interlopului Lucian Boncu, cu care trebuia asasinat jurnalistul Dragoș Boța, ascuns la Caransebeș!