NEWS ALERT. DIICOT a evitat asasinarea jurnalistului Dragoș Boța!

Redactorul-șef al publicației PressAlert urma să fie împușcat din cauza dezvăluirilor făcute despre lumea interlopă din Timișoara și conexiunile acesteia cu oamenii politici!

Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale față de doi suspecți, unul fiind Lucian Boncu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Prin rechizitoriul din data de 13.01.2020 s-a dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați după ce în intervalul 2017-2019, la nivelul municipiului Timișoara s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, având ca scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. „Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulți exponenți ai lumii interlope din oraș, care de-a lungul timpului au fost implicați și în alte activități infracționale comune (șantaje, reglări de conturi, extorcări)”, informează DIICOT. Protecția activităților infracționale era asigurată de Lucian Boncu, un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timișoara, după cum îl descriu anchetatorii. 

Anchetatorii au mers mai departe și au investigat o altă pleiadă de infracțiuni. Din cercetările efectuate au reieșit indicii temeinice că, în cursul anilor 2018 – 2019, interlopul Boncu a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea jurnalistului Dragoș Boța, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală.

„În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A..  În acest scop, suspectul B.L.A. s-a folosit de autoritatea sa asupra suspectului G.N. și i-a predat acestuia, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promițând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori și le va face cadou și pistolul astfel furnizat. 

Pistolul în litigiu îi aparținea suspectului B.L.A. și fusese dat în păstrare de acesta suspectului R.B. pentru a evita astfel o eventuală depistare a acestuia cu ocazia unei percheziții domiciliare. În acest context, la solicitarea suspectului B.L.A., la data de 10.09.2019, suspectul R.B. a adus pistolul din municipiul Caransebeș în municipiul Timișoara și i l-a predat lui G.N., cu ocazia întâlnirii de la restaurant”, precizează DIICOT.

1000x100 resita 02

Polițist, turnător pentru lumea interlopă!

Pistolul respectiv este o armă de foc letală fabricată în Turcia și este folosit cu precădere în spațiul balcanic, fiind lipsit de elemente de identificare specifice. Tot cu aceeași ocazie, la solicitarea lui Boncu, suspectul G.N. s-a deplasat împreună cu cei doi tineri în zona unde știau că se află locuința jurnalistului, în vederea efectuării unei recunoașteri în teren. La acel moment, aceștia s-au arătat reticenți, ca urmare a observării în zonă a unui autoturism, despre care au crezut că aparține organelor de poliție, motiv pentru care au abandonat demersul infracțional. De altfel, suspectul G.N. i-a transmis polițistului I.D., prin intermediul unei aplicații mobile, și o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliției, pentru a fi siguri că nu era o mașină folosită de organele de poliție.

Polițistul a deconspirat ulterior faptul că DIICOT e cu ochii pe interlopii care pregătesc asasinarea jurnalistului Dragoș Boța. Acum e cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de compromiterea intereselor justiției!

 

foto: pressalert.ro