Garda de Mediu Timiș, în gardă! Exemple de „așa da/așa nu” pe râurile din județul Timiș

Conform Ordinului Perfectului Județului Timiș, inspectorii Gărzii de Mediu Timiș au demarat acțiuni de monitorizare a stării de salubrizare a cursurilor de apă de pe raza localităților din județul Timiș. Controalele efectuate au scos la iveală neglijența față de mediu, dar și exemple pozitive, în multe cazuri.

Pe cursul de apă Timiș care traversează comuna Găvojdia, pe malul stâng al râului au fost găsite deșeuri abandonate în cantități apreciabile. Cursul de apă este paralel cu un drum de exploatare, iar pe o suprafață de peste 2.000 de metri au fost aruncate reziduri menajere și vegetale și materiale reciclabile, peturi și cartoane. Garda de Mediu Timiș a aplicat sancțiuni unității administrative care are în areal zona și au dispus măsura de salubrizare a locului cu termen până în 30 aprilie, urmând ca apoi comisarii să verifice dacă locul a fost curățat conform măsurilor impuse.


Au fost și exemple pozitive

După verificările făcute în 22 aprilie, inspectorii Gărzii de Mediu au dat ca exemplu pozitiv cetățenii și conducerile comunelor Curtea, Pietroasa, Margina, Tomești, Făget și Mănăștiur. La fața locului, apele și mediul din împrejurul lor au fost apreciate de către inspectorii de mediu ca exemple „de conviețuire în comuniune cu natura”.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș recomand să respectați mediul înconjurător, să nu-l poluați cu deșeuri și să evitați deversările poluante în ape: „Nu abandonați deșeuri, astfel respectați mediul înconjurător ce ne aparține tuturor!”, transmit cei de la Garda de Mediu Timiș.