Consiliul Județean ține pandemia sub control! „Avem nevoie de unitate și decizii coerente”

Consiliul Județean Timiș a făcut bilanțul fondurilor alocate până în prezent pentru lupta împotriva coronavirusului. Spitalul Județean a fost principalul beneficiar din valoarea totală a sumei de 8,5 milioane de lei alocată luptei contra COVID-19.

8,5 milioane de lei au fost alocate de la începutul răspândirii COVID-19 în Timiș. Beneficiarii fondurilor au fost atât spitalele, cât și instituțiile implicate direct în combaterea pandemiei. Banii provin din modificări făcute asupra finanțărilor pentru programele culturale și sportive prevăzute în agendă, evenimente care nu vor mai avea loc în prima jumătate a anului.

Spitalul Județean este principalul pol de interes al Consiliului Județean Timiș. Fondurile de 4,5 milioane de lei au fost direcționați înspre cumpărarea a 10 paturi de terapie intensivă și 75 de ventilatoare. ISU Timiș a primit 1,83 de milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor de protecție și corturilor de triere pentru instituțiile implicate în combaterea pandemiei. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a primit 600.000 de lei, hotelurile unde cadrele medicale să se poată odihni fără să își pună în pericol familiile au fost remunerate cu 420.000 de lei. Consiliul Județean a cumpărat module de carantinare și echipamente de tip cameră termică digitală în valoare de 350.000 de lei.

Celelalte spitale care au beneficiat de fondurile CJ sunt Spitalul Clinic Victor Babeș (300.000 de lei), Spitalul Municipal Timișoara (250.000 de lei) și Spitalul Municipal din Lugoj (150.000 de lei). Spitalele au cumpărat kituri de testate, iar la Spitalul Victor Babeș au fost achiziționate materiale de protecție și reactivi pentru testate. De asemenea, 100.000 de lei au fost cheltuiți pe dezinfecția drumurilor județene din interiorul localităților.

Președintele CJ Timiș transmite că investițiile din județ nu au de suferit din cauza alocărilor suplimentare către sistemul sanitar. Călin Dobra spune că sunt în derulare investiții de peste 280 de milioane de lei. Dobra face un apel pentru unitate și subliniază că ambițiile politice nu își au locul în plină pandemie. „Am răspuns prompt solicitărilor venite de la cei aflați în prima linie. S-au făcut eforturi imense pentru a limita consecințele tragice, iar acest lucru se vede. Ținem lucrurile sub control, pentru că ne-am pregătit, ne-am mobilizat și, cel mai important, am avut înțelegerea timișenilor, care au respectat măsurile impuse. Nu este loc de indisciplină, ambiții personale sau politice, care pot crea confuzie și panică. Avem nevoie de unitate și decizii coerente și rapide, iar asta se vede și în alocările noastre, care au avut la bază doar urgența medicală”, a declarat Călin Dobra.