Organizația PSD Moldova Nouă salută numirea Luminiței Jivan în fruntea PSD Caraș-Severin!

Plecarea lui Ion Mocioalcă la PRO România și preluarea interimatului PSD Caraș-Severin de către Luminița Jivan pare o veste îmbucurătoare pentru marea majoritate a social-democraților din Clisura Dunării.

A doua femeie, după Viorica Dăncilă, cu o funcție politică înaltă, însă la nivelul județului Caraș-Severin, Luminița Jivan vine să restabilească liniștea în mediul social-democrat cărășean. Despre cum vede restabilirea echilibrului în organizația din care face parte, am întrebat o altă femeie social-democrată, Lavinia Almăjan (consilier local Moldova Nouă), care, în numele organizației de la malul Dunării, are numai cuvinte de laudă la adresa deputatului: „Noi salutăm venirea doamnei deputat Luminița Jivan în fruntea PSD Caraș-Severin și sperăm ca, de acum încolo, partidul să formeze o echipă în adevăratul sens al cuvântului!”.

Întrebată de reporterii expresdebanat.ro dacă Jivan este omul potrivit pentru actuala funcție, având în vedere vechimea lui Ion Mocioalcă în PSD (undeva la 13 ani), Almăjan explică: „Sunt de părere că nu contează chiar atât de mult vechimea! Eu zic Luminița Jivan este omul potrivit, mai ales, dacă mă întrebați personal, nu din punct de vedere al Organizației PSD Moldova Nouă, dumneaei este femeie și e tânără, cu un alt suflu, cu alte principii. Cred că și tinerii ar trebui să aibă o șansă și să împrospătăm cât de cât partidul, iar acest lucru să-nceapă de la conducerea partidului. Doamne ajută și mult succes îi dorim!”.

Dacă schimbarea la nivel județean va fi garantul unei mai bune comunicări între Organizația PSD Moldova Nouă și actualul președinte, Lavinia Almăjan răspunde afirmativ: „Cu siguranță! Cel puțin dânsa, din convorbirile noastre cu dânsa, așa ne-a promis! Spun asta ținând cont că nu o știu de ieri, de azi, mai ales că a și fost președinte la OFSD la nivel de județ. Știu că e un om de cuvânt, un om cu principii și își va respecta cuvântul și ne va considera într-adevăr colegi de partid”.

Acum, după ce lucrurile nu mai sunt la stadiul zvonurilor, ci ele reprezintă o certitudine, am întrebat-o pe Almăjan dacă ar avea ceva să-i reproșeze fostului președinte PSD, Ion Mocioalcă. În acest sens, consilierul PSD clarifică: „Nu, nu am ce să-i reproșez, căci nu am prea avut noi tangențe atât de mari, dar, din discuții, din presă, chiar a ajutat primarii și cred că, inclusiv, mai are doi ani până-și va termina mandatul de deputat. În acest sens, dar și cu funcția pe care o are va putea să deschidă mult mai multe uși pentru a putea să ajute Caraș-Severinul. Nu, nici personal, nici Organizația PSD Moldova Nouă nu are nimic de reproșat. Sub nicio formă!”.

Referitor la existența anumitor persoane, din cadrul organizației social-democrate de la malul Dunării, cărora să le fi picat greu numirea noului președinte, la nivel de Caraș-Severin, Almăjan concluzionează: „Nu cred! Chiar deloc, nu cred să existe așa ceva. Cel puțin din colegii cu care m-am întâlnit, inclusiv femeile din OFSD, nu a zis nimeni nimic, mai ales femeile, care au fost cele mai bucuroase că au o reprezentantă la nivel de județ”.