Întâlnirile zonale din acest an ale PNL Caraș-Severin, încheiate la Reşiţa. Senatorul Vela a fost categoric: „Ajunge!“

Conducerea Filialei PNL Caraș-Severin s-a întâlnit ieri la Reșița cu reprezentanții organizațiilor liberale din zona municipiului reședință de județ.

A fost a 8-a și ultima întâlnire zonală din acest an, după dezbaterile cu liderii liberali din zonele Oțelu Roșu, Bocșa, Caransebeș, Moldova Noua, Oravița, Băile Herculane și Anina-Almăj. Au participat conducerile organizațiilor comunale Ezeriș, Târnova, Zorlențul Mare, Brebu, Fârliug, Goruia, Lupac, Văliug, Brebu Nou și cei ai organizației municipale Reșița.

Pe lângă dezbateri politice, au avut loc analize pentru candidații la funcția de primar și s-au stabilit măsuri organizatorice în vederea pregătirii următoarelor perioade electorale, se arată într-o declarație efectuată de către președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela.

„PNL a reușit modificarea a două legi esențiale: Legea Energiei Electrice și a Gazului, prin care redăm competența autorităților locale de a înființa distribuții de gaz și Legea Offshore, prin care am asigurat banii necesari pentru finanțarea acestor investiții din taxele încasate de statul român din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră. Noi, PNL, ne-am luat angajamentul ca în 4 ani de guvernare să dublăm numărul localităților racordate la rețeaua de gaz. Sunt două legi importante coroborate cu strategia pe care o are Transgaz-ul, de dezvoltare în toată țara”, a menționat senatorul Marcel Vela în conferința de presă susținută la finalul ședinței întâlnirii zonale.

Vela a vorbit și despre moțiunea de cenzură, care a și fost depusă astăzi, cu titlul: „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!”, demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. Astăzi documentul a fost depus de senatorul PNL Florin Cîțu, deputatul USR Ionuț Moșteanu și deputatul PMP Robert Turcescu.

„Această moțiune de cenzură este o urgență națională, nu neapărat o cerere a opoziției, pentru că cel mai mare protest în România nu este în stradă, sunt cei peste 4 milioane de români nevoiți să plece din România, sunt românii care au rămas în țară și simt această instabilitate politică, simt cum inflația a ajuns de la 0%, când a preluat PSD-ul guvernarea, la 5% acum, când toate prețurile au început să crească. Asistăm la o guvernare cu miniștri dintre cei mai incompetenți. Dacă reușim să trecem această moțiune de cenzură, PNL va veni cu o ofertă de maxim 15 portofolii și va începe cu înlăturarea unor măsuri aberante, cum este split TVA-ul, supraacciza la carburanți, supraimpozitarea contractelor part-time și măsuri concrete pentru susținerea mediului privat și crearea de locuri de muncă”, a declarat senatorul Marcel Vela.

Moțiunea va fi citită săptămâna viitoare, așa cum prevede regulamentul, și apoi dezbătută și votată în plenul celor două camere reunite. Votul ar urma să se dea joi, PSD-ul anunţând însă că parlamentarii social-democraţi vor intra în vacanţă de miercuri.