Organigramele instituțiilor de cultură din subordinea CJ Timiș, sub lupa autorităților județene. Acestea vor fi adaptate noii viziuni

Mai multe posturi a căror prezență nu se justifică în organigramele instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Timiș vor dispărea. În următoarea perioadă, autoritățile județene vor avea discuții cu șefii acestor instituții, mai cu seamă că, în perspectiva noii viziuni a administrației, unii bugetari vor fi nevoiți să lucreze până seara târziu, chiar și în weekend. 

„Avem discuții cu toate instituțiile de cultură din subordinea noastră, dorim să facem mici reforme, nu restructurăm complet organigramele, dar vrem să îmbunătățim modul lor de lucru și să eficientizăm din punct de vedere economic activitatea acestor instituții.”, a declarat vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

Potrivit lui Proteasa, sunt situații în care nu se justifică în totalitate angajarea unui consilier juridic. E vorba de acele instituții care nu au foarte multe proiecte în derulare.

„Un consilier juridic are salariul undeva la 7.000 lei, iar contractarea de servicii externalizate este între 2 – 3.000 lei. Mai sunt și cazuri în care nu se justifică IT-ul să fie un post în organigramă. Salariul e în medie 3.500 lei (net), mult sub cel din privat, așa că această poziție se ocupă greu sau de un personal care nu este destul de bun.”, a explicat Proteasa.

Mai există un motiv pentru care organigramele vor fi adaptate. Noua viziune a administrației județene cu privire la funcționarea instituțiilor care își vor desfășura activitatea în Bastionul Maria Theresia din Timișoara va include program prelungit chiar și în weekend, mai cu seamă pe timpul verii. „Va fi un program care nu este pe placul bugetarilor. Vor trebui să vină sâmbătă și duminică unii, alții în timpul săptămânii – program până la 8 seara, iar în mod normal programul este până la 4 după-amiaza.”, a mai spus Proteasa.

Recent, consilierii județeni au aprobat externalizarea serviciilor juridice la Biblioteca Județeană Timiș, după ce singurul post de consilier juridic din organigramă stă neocupat de câteva luni. Până acum, asistența juridică le-a fost asigurată celor de la bibliotecă din aparatul de specialitate al CJ Timiș, însă soluția nu poate fi folosită pe termen lung.

„Pot să vă spun, în schimb, unde este nevoie: la Muzeul Banatului, unde este o structură mult mai mare, una care deține mult mai multe imobile în proprietate și derulează mult mai multe proiecte. Acolo e nevoie de asistență juridică poate zilnic sau mult mai frecvent decât la Biblioteca Județeană Timiș.”, a concluzionat vicepreședintele CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Biblioteca Județeană Timiș a rămas fără consilier juridic. Soluția autorităților județene


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/