„Orfani cu părinți” a dus Generală Nr.8 pe primul loc în România!

Echipajul Şcolii cu Clasele I- VIII Nr. 8 din Reşiţa, clasat pe primul loc la faza judeţeană a concursului „Toți copiii au dreptul la educație de calitate!”, a obţinut locul I  pe ţară la acţiunea organizată de organizaţia Salvaţi Copiii România în staţiunea Bușteni.

 

Evenimentul a reunit  copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, câştigători ai concursului privind drepturile copilului, desfăşurat în Bucureşti şi filialele Salvați Copiii din țară. Programul întâlnirii a inclus ateliere de lucru ce au urmărit informarea şi dezbaterea de către copii a dreptului la educație de calitate, precum şi desfăşurarea fazei naţionale  a concursului „Drepturile Copilului”. Concursul din acest an, „Toți copiii au dreptul la educație de calitate!”, a avut ca scop principal conștientizarea de către copii, tineri și adulți a importanței respectării dreptului universal la educație de calitate și a mandatării copiilor în a atrage atenția autorităților despre cât este de important ca acest principiu să devină, pe agenda lor, o prioritate.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Organizaţia Salvaţi Copiii Caraş –Severin a fost reprezentată de echipajul Şcolii cu Clasele I- VIII Nr 8 din Reşiţa, format din elevii MARA MOLDAVI, SERENA STANCIU, GABRIEL NEGOIŢESCU și DANIEL JURMA însoţiţi de prof. Mirela Rădoi, echipaj care s-a clasat pe primul loc la faza judeţeană a acestui concurs. Îndrumaţi de profesoarele Maria Foiagu şi Mirela Rădoi, cadre didactice voluntare ale Organizaţiei, echipajul judeţului nostru a obţinut locul I  pe ţară, cu proiectul „Orfani cu părinți”.

tmc 640