Ordonanța migrației a înroșit județul. În total, PSD are 49 de primari!

untitled design set 970x90 px

Președintele organizației județene a prezentat astăzi prima declarație oficială după ce mai mulți primari au ales să profite de Ordonanța migrației și să schimbe partidul. Pe lângă edilii-șefi, prezentați încă de aseară de Express de Banat, alți aproape 100 de consilieri au fost ,,momiți” de stânga.

Ion Mocioalcă a argumentat astăzi de ce primarii au preferat să devină social-democrați peste noapte. ,,Aș vrea să vă dau o explicație proprie a acestei migrații. În primul rând, din punctul meu de vedere, acești oameni au candidat în campaniile electorale trecute sub conducerea lui Victor Ponta și Crin Antonescu și s-au trezit acum conduși de Klaus Iohannis și Vasile Blaga. Or, vă spun că acest tandem inspiră foarte puțină încredere aleșilor locali și această concluzie o trag din discuțiile personale pe care le-am avut cu toți acești primari care au venit la PSD. Totodată, majoritatea acestora era sătulă de lupte în consiliile locale și își dorea majorități confortabile pentru a putea accesa fonduri uneori chiar europene și în special guvernamentale în această perioadă“, a declarat președintele PSD și vicepreședinte la nivel național, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi, la sediul partidului.

Acesta a adăugat că deși nu avem încă o lege a lobby-ului, se erijează într-un lobbist tenace la București în ceea ce privește interesele localităților din Caraș-Severin și, de ce nu, ale altor instituții, cum ar fi Consiliul Județean sau Universitatea ,,Eftimie Murgu”.

Odată cu schimbările care s-au derulat pe plan politic în ultimele 45 de zile, PSD are 49 de primari, 7 sunt independenți, 3 aparțin Partidului Democrat-Liberal, iar 17 au rămas în PNL.

Vezi AICI lista primarilor care au trecut la PSD!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/