UPDATE. Ordinele ministrului Vela necesită traducere! În Poliția Română nu mai contează apartenența politică, dar nici nimic altceva!

Șefului Inspectoratului General al Poliției Române, exact ca în bancurile cu polițiști, ar face bine să-i explice un coleg ce a vrut să spună ministrul Internelor, Marcel Vela, atunci când a vorbit despre depolitizare, rebranduire și reorganizare!

Ordinele ministrului MAI nu par a fi înțelese chiar întocmai, o primă dovadă în acest sens fiind schimbarea de la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin. Faptul că inspectorul-șef Viorel Avram a fost înlăturat de la comandă nu e neapărat o problemă. Or fi fost motive să nu mai fie șef peste Poliția din Caraș-Severin. Dar faptul că e trimis șef al IPJ Botoșani pentru doar câteva zile, omul pensionându-se cu data de 6 ianuarie 2020, este! Este o dovadă de bătaie de joc la adresa unui șef din Poliția Română, dar mai ales față de Poliția și cetățenii din Botoșani! Lui Avram, probabil, nici nu vor ajunge toți polițiștii din Botoșani să-i dea măcar o dată raportul, că omul va trebui să-și împacheteze lucrurile și să-și vadă de pensie. Iar la Botoșani va trebui trimis alt șef de inspectorat. Care, după două luni de detașare, poate pleca și el dacă la concurs se vor dovedi alții mai bine pregătiți!

Revenind însă la IPJ Caraș-Severin, trebuie subliniat că numirile par să nu mai aibă nicio legătură cu simpatiile politice ale oamenilor în uniformă. Și asta pentru că liberalii sunt la putere, dar la comanda Poliției din Caraș-Severin a fost trimis soțul unei social-democrate din prima linie a PSD Timiș. Comisarul-șef Florin Turnagiu vine la comanda IPJ Caraș-Severin din postura de șef al Poliției Rutiere Timiș și este soțul Ivonei Turnagiu, membru influent al PSD Timiș. Cu siguranță, pe Turnagiu îl recomandă multe și asta se vede și din recomandările colegilor polițiști. „Turnagiu este șeful Serviciului Rutier și Diacenco este șeful SIC (n.r. – Serviciul Investigații Criminale), doi polițiști de carton cu salariu de execelență. În loc să trimită SAS (n.r. – Serviciul Acțiuni Speciale), în condițiile în care SIC avea cazierul urmăritului general Lepa, au vrut să arate ei ce capabili sunt să prindă un infractor. «Imediat după ce Cristi a murit și au dat alarma, bineînțeles pe Whats App, toți polițiștii au venit în sala mare și, ca să vedeți cu câtă dobitocenie și incompetență conduc mai marii de la Timiș, Turnagiu și cu vestitul adjunct de la Poliția Municipiului Timișoara, Iacobescu Ionel (ambii cu salarii de excelență), le-au spus agenților de poliție să meargă la festivalul care se desfășura la stadion, nicidecum să facă perimetru în satele din jurul izvinului. Pentru prima dată toată sala s-a ridicat în picioare și a început să țipe la ei, unii chiar i-au înjurat», e mesajul primit de la un polițist din sală”, au informat, spre exemplu, liderii Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”. Suficient!

UPDATE, ora 13.00

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a făcut câteva precizări legat de schimbările produse la nivelul conducerii IPJ Caraș-Severin. „Pentru că sunt obligat să-mi apăr subaternii, vă aduc la cunoștință că noul inspector-șef nu este căsătorit și nu are legături cu vreun partid politic. Pentru corecta informare, trebuie să spun și că nici nu i s-a imputat vreo vină în legătură cu intervenția de la Recaș, misiune care nu era atributul Poliției Rutiere Timiș. Cu privire la activitatea poliției din județul Caraș-Severin, anterioară mandatului meu de ministru, voi comenta doar după ce Corpul de control al ministrului finalizează verificarea tuturor sesizărilor și a managementului de la IPJ CS”, a precizat pentru expressdebanat.ro ministrul Vela.

 

foto: https://www.wall-street.ro