Campanie de conștientizare la UVT cu ocazia Zilei Naționale fără Tutun

Ziua Națională fără Tutun a fost un prilej pentru Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara să organizeze o campanie de informare și conștientizare în rândul studenților cu privire la problema consumului de tutun, alcool și droguri. 

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș. Scopul acțiunii este de a conștientiza studenții cu privire la riscurile consumului de tutun, alcool și droguri și solicitarea asistentului social în prevenirea consumului acestora.

„Inițiativa organizării campaniilor de conștientizare de către studenții de la Asistență Socială este un bun prilej, în special pentru studenții din anul I, de a fi responsabilizați cu privire la acțiunile de prevenție în acest domeniu”, a declarat rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea.

Ziua Națională fără Tutun are rolul de a sensibiliza populaţia referitor la beneficiul renunţării la fumat. Ziua de 22 noiembrie a fost aleasă pentru instituirea acestui scop.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș este responsabilul teritorial la care vă puteți adresa pentru consiliere și sprijin.

Departamentul de Asistență Socială din cadrul Universității de Vest din Timișoara oferă celor care doresc să se specializeze în acest domeniu posibilitatea de a se înscrie la ciclul I – licenţă (cursuri la zi sau la distanţă), ciclul II – masterat sau ciclul III – doctorat.

Zilnic, 115 români mor din cauza fumatului.