Oravița vine în sprijinul refugiaților din Ucraina

spatii cazare

Conducerea administrației locale de pe Valea Carașului a identificat mai multe spații pentru cazarea ucrainenilor care fug din calea războiului. Unitățile care pot fi puse la dispoziția acestor persoane îndeplinesc criteriile igienico-sanitare necesare pentru asigurarea unor condiții normale de viață.

Primăria Oravița a operaționalizat, în regim de urgență, spații de cazare pentru persoanele refugiate din Ucraina, ca urmare a adoptării de către Guvernul României a Ordonanței de Urgență privind acordarea de sprijin și asistență umanitară cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat.

Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița, a precizat că toate spațiile de cazare identificate îndeplinesc criteriile igienico-sanitare necesare pentru asigurarea unor condiții normale de viață, beneficiind de alimentare cu apă, încălzire, energie electrică, grupuri sanitare etc.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În același timp, Ursu a lansat un apel către agenții economici din oraș care pot asigura cazarea pentru refugiații ucraineni: „Rugăm agenții economici care au posibilitatea asigurării unor locuri adecvate de cazare, să se adreseze primăriei, pentru ca împreună să putem veni în sprijinul acestor cetățeni. Fac precizarea că locațiile care pot fi puse la dispoziție trebuie să aibă apă curentă, grupuri sanitare, energie electrică și încălzire”.

banner 970 x 250