Oraviţa îşi face piaţă futuristă de 1,3 milioane de euro! Cea mai tare din Caraş-Severin?!

Proiectul pentru care Dumitru Ursu şi echipa sa de la Primăria Oraviţa au depus astăzi cererea de finanţare este cu adevărat unul spectaculos şi ar trebui să devină realitate în 2017!

Alături de vecinii şi prietenii de la Biserica Albă, reprezentanţii administraţiei publice orăviţene s-au aflat astăzi, la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, unde au depus cererea de finanţare pentru ca piaţa agroalimentară şi cea de haine din zona gării să se trasforme în ceva la care, probabil, orăviţenii nici nu au visat. Este vorba despre un proiect transfrontalier, cu o valoare ce depăşeşte puţin 2 milioane de euro. Din această sumă, Oraviţei ar urma să-i revină 1,36 milioane euro. În cazul în care proiectul va fi aprobat şi finanţat, iar şansele par a fi destul de mari, mai ales că Primăria Oraviţa a lucrat cu o firmă cu mare experienţă în domeniu şi cu un portofoliu impresionant, actualele piaţe vor fi rase cu totul.

dumitru ursu

costel ursuVorbim, practic, de un centru comercial. Va fi o piaţă agroalimentară modernă, construită de la zero şi dotată la cele mai înalte standarde. Mă refer aici la aer condiţionat, încălzire pe timp de iarnă, lift, deoarece va fi pe două, respectiv trei nivele, vor fi spaţii special amenajata pentru legume şi fructe, pentru carne sau produse lactate. Am considerat că Oraviţa are nevoie de o astfel de piaţă, de un astfel de spaţiu comercial, pentru că, după cum spuneam, nu e vorba doar de piaţa agroalimentară. Va fi ceva modern, comercianţii îşi vor putea expune produsele în condiţii dintre cele mai bune, iar orăviţenii vor putea cumpără în condiţii de maximă igienă şi siguranţă. Mi-aş fi dorit să demarăm acest proiect mai devreme, dar e vorba de o investiţie mare, pe care nu o puteam suporta de la bugetul local, iar axele de finanţare deschise până acum nu ne-au permis să iniţiem un astfel de proiect”, a explicat primarul Dumitru Ursu pentru expressdebanat.ro.

piata oravita

piata oravitaConstrucţia va fi una modernă, dar în acelaşi timp va respecta arhitectura zonei, va avea ceva din linia gării din apropiere. Practic, întreaga zonă va îmbrăca haine noi pentru că în scurt timp vor începe şi lucrările de anvelopare termică la trei blocuri din apropiere.