Presiune pe Mălăiescu! Să salveze PSD-ul de ridicol!

Edilul oraşului Oţelu Roşu a intenţionat să-i cedeze, din vară, soţiei sale Marieta, care era dispusă să intre într-o bătălie electorală cel puţin interesantă, cu liberala Magda Lungu, fotoliul de primar, numai că o astfel de mutare a devenit o modă şi colegii săi de partid s-au temut ca PSD-ul să nu cadă în ridicol!

Luca Mălăiescu va candida mai mult obligat pentru un nou mandat de primar la Oțelu Roșu. Deși hotărâse la sfârșitul lui 2015 că patru ani la şefia administraţiei publice locale i-au fost suficienţi, în urma discuțiilor din interiorul partidului a revenit asupra deciziei. „Nu am mai vrut să continui din mai multe motive, nu doar din punct de vedere familial. Decizia era fermă la sfârșitul lui decembrie 2015. Oamenii din Organizația PSD, oamenii mulțumiți de activitatea mea până în prezent și-au dat seama că gluma se îngroașă și că nu mai vreau să candidez și atunci au început să pună presiune pe mine. În special de aici, din oraș”, a spus Mălăiescu.

La finele anului trecut apăruse varianta candidaturii soţiei sale, Marieta Mălăiescu, propunere acceptată de partid. La scurt timp însă au apărut tot felul de săgeți din partea altor primari PSD care au glumit pe această temă, precum că și ei ar putea să-și propună soțiile să candideze la alegerile locale. „Din punct de vedere moral, riscam să premeditez un lucru generalizat. Patru sau cinci primari din județ au și început să declare că-și lasă și ei soțiile, astfel că puteam cădea în ridicol”, a explicat Mălăiescu. Acesta a mai adăugat că dacă ar fi fost în America nu ar fi fost nicio problemă ca soția, un om capabil, să poată să-i ia locul, dar în România mentalitatea este alta și mai trebuie să treacă multe generații până când democrația va fi înțeleasă corect.

Punând în balanță toate aspectele din ultimele săptămâni, în final am cedat și cea mai bună soluție este acum să las deoparte dorințele mele personale și să candidez pentru al doilea mandat. Cel mai mult m-a influenţat ceea ce mi-a spus domnul Ion Spânu. A avut dreptate! În 2012, când am cerut sprijinul PSD pentru a candida, l-am avut! De aceea acum nu vreau să dau bir cu fugiții! A fost o remarcă decisivă pentru revenirea mea asupra deciziei”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.