INEDIT. Masterchef, detronat de Banat Cooking Challenge. Rețetele culinare din Banatul Istoric ajung pe Discovery Channel!  

po 1000x100px (3)

În aceste zile, se dă startul unei competiții inedite, care are ca scop promovarea mâncărurilor tradiționale bănățene, atât din România, cât și din Serbia. Inițiatorul proiectului, Asociația Caraș Adventure, își propune să îi convingă pe toți bucătarii din zona de sud-vest a țării să promoveze produsele culinare autohtone în restaurantele în care „creează”.

Bucătarii care cred despre ei că sunt buni și că dețin astfel de secrete ale unor rețete cu vechime trebuie doar să se înscrie în competiție. Echipa de profesioniști care promovează proiectul se deplasează la fața locului, preia secretul în format video, printr-o emisiune. Ulterior, cele mai reușite și „gustoase” fragmente vor fi introduse într-un documentar, ce va fi difuzat pe celebrul Discovery Channel.

„Prin proiect, vrem să identificăm vechi rețete culinare din Banatul Istoric, pe care să le promovăm ca produs turistic de sine stătător. Prin producția de filme pentru rețetele identificate vom realiza un documentar pe care îl vom difuza pe Discovery, dar și o carte de bucate. Ulterior, vrem să convingem bucătarii din restaurantele din Banat să introducă în meniurile localurilor în care activează mâncăruri tradiționale bănățene”, a declarat Radu Anderca, reprezentantul Caraș Adventure, ONG care a organizat celebrele festivaluri Rocker’s Challenge.

Pentru început, prima rețetă care va fi filmată chiar mâine va fi cea a bucătarului Sorin Minda, care a participat la Masterchef. Meniul constă în krautsuppe și cotlet de porc cu gutui!