Oravița, de la stânga la dreapta! Orașul are de astăzi viceprimar liberal!

Încurcate sunt căile politicii și de prea puține ori socoteala celor de acasă se potrivește cu deciziile celor care au puterea în mâini. Gurile rele spun că primarul Dumitru Ursu a trecut de partea liberalilor, sperând că va obține la schimb funcția de viceprimar pentru Marțian Lepa, ales local pe lista PSD. N-a fost să fie…

După lupte seculare, aleșii locali din Oravița s-au reunit astăzi pentru a alege viceprimarul. Marțian Lepa și Liviu Almășan păreau principalele variante, însă surpriza s-a produs. De astăzi, Oravița nu are doar primar de dreapta, ci și viceprimar. Secundul lui Dumitru Ursu pentru următorii 4 ani va fi Nicolae Cotârlă, cel care a candidat în 27 septembrie pe lista de consilieri locali a PNL.

Bătălia a fost strânsă, rezultatul votului fiind 9 la 8 pentru Nicu Cotârlă, în defavoarea lui Marțian Lepa. Cum s-a votat este simplu de dedus. Cele 9 voturi au fost acordate de liberali (5) și de consilierii de la Pro România (4), cunoscut fiind faptul că la Oravița comunicarea între PSD și Pro România a fost aproape inexistentă. Liviu Almășan declara ieri că social-democrații au început să îl caute abia săptămâna aceasta, când ar fi avut nevoie de voturi pentru a-l putea alege viceprimar pe Marțian Lepa.

CITEȘTE ȘI: Negocierile pentru viitorul viceprimar al Oraviței sunt încă în toi. Pro România nu ia decizii pripite