Oravița, campioană la banii primiți din TVA!

Banii primiți de la Guvern în 2013 din taxa pe valoare adăugată au dat o mână de ajutor autorităților locale pentru a-și mai diminua din teancurile de datorii adunate până acum. Oravița a primit cei mai mulți bani din TVA, o parte din ei fiind dedicați special Spitalului Orășenesc.

Un total de aproape 4.400 mii de lei au fost alocați în anul 2013 județului Caraș-Severin, bani proveniți din colectarea TVA-ului. Din această sumă, fiecare localitate a primit o parte direct proporțională cu datoriile pe care le deține. Fondurile din TVA primite de la Guvern sunt destinate exclusiv achitării arieratelor, iar investirea acestora nu poate fi îndreptată în alte direcții.

Cap de listă a fost Oravița, oraș care în timp a adunat destul de multe datorii. Ramura care avea nevoie urgentă de ajutor a fost spitalul, acolo unde a fost nevoie de intervenție financiară  pentru redresarea arieratelor. O sumă de peste 700 mii de lei a plecat de la Guvern spre autoritățile locale orăvițene. Din acești bani, suma de aproape 200 de mii de lei a fost dedicată exclusiv Spitalului Orășenesc.

Imediat după Oravița, pe lista banilor repartizați din TVA s-a încadrat stațiunea Băile Herculane, campioană și ea și la bani primiți, dar și la datorii. Aproape 610 mii de lei au fost repartizați în stațiune pentru plata arieratelor.

Nici Reșița nu s-a îndepărtat cu mult de fruntașele listei. Administrația locală a primit o sumă puțin peste 604 mii de lei. Imediat după, în topul localităților cărășene care s-au bucurat de bani din TVA pentru plata datoriilor, s-au aflat Ciudanovița, Armeniș, Lăpușnicul Mare, Mehadica, Oțelu Roșu și Anina.

Caransebeșul s-a clasat doar pe un loc zece din cele 18 localități beneficiare de bani din taxa pe valoare adăugată, iar Moldova Nouă se află în imediată apropiere, cu doar trei mii de lei mai puțin decât municipiul de pe Timiș și Sebeș.