Oravița a revenit pe harta automobilismului românesc. Cu scârțâit de roți, fum şi bolizi nervoşi! (FOTO)

Oraviţa a mai făcut un pas pentru a ieşi din anonimatul în care incompetenţa, dar mai ales dezinteresul au dus oraşul în ultimele decenii. Reinventarea competiţiilor automobilistice pe traseul de la lacul mare spre tristul Marila s-a dovedit a fi o idee excelentă a primarului Dumitru Ursu, care se încăpăţânează să creadă că turismul şi evenimentele culturale, artistice sau sportive reprezintă şansa zonei.

Primele două etape din Romanian Berg Cup, competiţie de viteză în coastă care se derulează în paralel cu Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Oraviţa, după ce primăria şi-a manifestat interesul ca traseul pe care se alerga cu mai mulţi ani în urmă să fie reinclus pe harta sportului cu motor din România. Parteneriatul cu VSS Racing Club s-a demonstrat a fi un real succes. Numărul mare al participanţilor şi al celor prezenţi pe marginea traseului, precum şi spectacolul oferit de motoarele turate au confirmat că Oraviţa merită, dar mai ales că avea nevoie de un astfel de eveniment sportiv.


„Eu consider că a fost o reuşită, un eveniment binevenit şi reacţiile organizatorilor, participanţilor şi spectatorilor mă fac să îmi doresc ca această competiţie să aibă loc an de an la Oraviţa, să devină o tradiţie. Pentru noi este un prilej extraordinar de a promova frumuseţile zonei. Turismul este şansa oraşului şi atunci trebuie să atragem organizarea cât mai multor astfel de evenimente. Semnalele sunt excelente, pe toată durata desfăşurării evenimentului nu a fost un loc liber de cazare în oraş, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Toată lumea are de câştigat de pe urma Cupei Oraviţa la viteză în coastă, motiv pentru care le adresăm de pe acum invitaţie tuturor pasionaţilor pentru ediţia următoare”, a declarat primarul Dumitru Ursu.

La start s-au aflat 39 de concurenţi şi 5 forlighteri, printre care şi invitatul special, Vali Porcisteanu, campion naţional de raliuri. La Open, în etapa de sâmbătă s-a impus Vasile Botez, la volanul unui Mitsubishi Evo 6. Pe doi a terminat Alexandru Krepelka, podiumul fiind completat de Alex Ion. În etapa de duminică a fost rândul lui Krepelka să-şi adjudece prima poziţie.