Orașul Oravița primește 23 de milioane de lei

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde a precizat că, pe lângă banii care vor ajunge în oraș de la Banca Mondială, alte 23 de milioane vor fi distribuite Oraviței, ca să aibă o uzină proprie de apă.

Pentru că orașul Oravița are frecvent probleme cu alimentarea cu apă în sistem centralizat din cauza  secetei, dar și a amplasării zonei vechi a localității, șefii Consiliului Județean Caraș-Severin vor rezolva aceste probleme. Dincolo de contractul de finanțare semnat ieri, în prezența lui Marcel Hoară de la Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, oficialii de la forul județean spun că alte 23 de milioane de lei vor ajunge în Caraș-Severin pentru Oravița.  „După 1990 Oraviţa a continuat să aibă probleme cu alimentarea cu apă. Se va scoate la licitaţie continuarea extinderii reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, respectiv construirea staţiei de epurare şi a uzinei de apă şi la Oraviţa, în valoare de 23 de milioane de lei, ceea ce va rezolva problema alimentării cu apă, a canalizării şi a calităţii apei în Oraviţa. E o finanţare pe alt program, pe fonduri structurale“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde.

Edilul-șef este foarte mulțumit de lucrurile bune care se întâmplă în orașul său, însă nu a ezitat să reamintească marea supărare a locuitorilor Oraviței: prețul mare al apei potabile, stabilit de Aquacaraș. „Noi facem investiții, plătim rate și ne alegem cu prețuri mari la apă”, a spus primarul Ion Goga.