La Oraviţa se fac lucrări la reţeaua de apă

Cinci străzi din Oraviţa vor intra în lucrări în perioada imediat următoare. Contractul proiectului „Reabilitare reţea alimentare cu apă şi captare apă zona Lacul Mare” va fi semnat astăzi, la Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

UPDATE ORA 13.30 Vești bune pentru orăvițeni
Primarul orașului Oravița, Ion Goga, a semnat în urmă cu câteva momente contractul de finanțare a rețelei cu apă, pentru peste 2.200 de locuitori. Acesta a declarat că este mulțumit că, odată cu finalizarea lucrărilor, se vor rezolva și problemele care țin de alimentarea cu apă a orașului vechi. “Le mulțumesc locuitorilor că au acceptat să să contribuie cu 2% pentru acest proiect. În plus față de acești bani și Consiliul Local a mai alocat peste 80.000 de lei pentru ampla lucrare”, a spus Ion Goga, primarul orașului Oravița, prezent astăzi la Reșița.

UPDATE ORA 08.00 Bani pentru apă de la Banca Mondială
Seria investiţiilor de amploare continuă la Oraviţa. După ce anul trecut autorităţile locale au investit în amenajarea parcurilor şi a locurilor de joacă, schimbarea bordurilor şi construirea unei baze sportive multifuncţionale, şi 2012 se anunţă promiţător. Înainte de a trece la asfaltarea unor drumuri, se dă startul lucrărilor la reţeaua de alimentare de apă.  Proiectul, în valoare de peste un milion de lei, va îmbunătăţi condiţiile de viaţă pentru sute de familii din Oraviţa. Lucrările presupun reabilitarea reţelei de pe cinci străzi din oraş, Mihai Viteazu, Emanoil Gojdu, Mihai Novac, Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Unirii, dar şi captarea unei surse suplimentare de apă subterană.

Astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, vor avea lor manifestările prilejuite de semnarea contractului, care are un termen de finalizare de 180 de zile. La eveniment vor participa preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, Marcel Hoară, şi primarul oraşului Oraviţa, Ionel Goga.