Când vor fi gata centralele de cartier

Doar două dintre cele opt centrale de cartier sunt gata până la această oră. Deja, li s-au făcut primele probe, iar lucrurile par să fie bune pentru reșițenii care vor beneficia de ele. Celelalte șase sunt în curs de finalizare. Municipalitatea avansează ca termen luna februarie.

Investiția Primăriei Reșița privind centralele de cartier este în plină desfășurare. Dacă până la această oră două dintre ele sunt gata, pentru restul oamenii mai au de așteptat, în contextul în care firma care a câștigat licitația este penalizată zilnic pentru întârzierile create. Data exactă la care acestea vor fi gata nu se cunoaște la acest moment, însă reprezentanții executivului speră ca până în luna februarie lucrările să evolueze într-un ritm cât mai rapid, astfel încât reșițenii să poată beneficia de ele integral. „Deja s-au făcut probe la rece și totul este bine la centralele finalizate”, a spus primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Care este valoarea lucrării
Valoarea investiţiei este de 13,7 milioane de lei şi este asigurată de la bugetul local, potrivit autorităților. Acestea vor funcţiona pe gaz metan şi permit reducerea cu 50 la sută a cheltuielilor de producţie, transport şi distribuţie a agentului termic pentru încălzire furnizat populaţiei, așa cum spun reprezentanții Primăriei. În ceea ce îi priveşte pe cei care conduc CET 2010, ei susțin că pierderile nu se vor reduce deloc. Asta pentru că indicațiile lor nu ar fi fost repectate.

Și pentru că nu toți locuitorii orașului vor beneficia de noul sistem, cei aproximativ 200 de locuitori pentru care nu există acoperire la încălzirea cu centralele de cartier vor primi bani. Aleșii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care le acordă anumite sume, ca să își poată cumpăra singuri un sistem alternativ propriu. Sumele pe care le acordă executivul ajung până la 3.000 de lei.