Baia Comunală din Reșița va fi reabilitată

La Reșița, municipalitatea pregătește un proiect important pentru furnizarea serviciilor sociale, dedicat exclusiv persoanelor în vârstă. Acesta a fost lansat la jumătatea anului trecut, iar valoarea lui depășește 3 milioane de lei.

De la finele lunii iulie 2011, la Reșița se derulează proiectul de modernizare și reabilitare a clădirii cunoscute sub denumirea de “Baia Comunală”. Acesta are ca obiectiv înfiinţarea unui centru de servicii de asistenţă socială pentru persoane vârstnice. Valoare totală este de 3,42 milioane lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional.

„Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea capacităţii sistemului reşiţean de asistenţă socială pentru a răspunde nevoilor cetăţenilor prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale oferite persoanelor vârstnice”, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.  Pe lângă modernizarea clădirii „Baia Comunală”, imobilul va fi și dotat cu echipamente specifice.

Cine sunt cei vizați
Potrivit proiectului, grupul țintă este format din 500 de persoane, care locuiesc în cartierul Muncitoresc și au peste 60 de ani. De asemenea, persoanele vârstnice dependente vor beneficia de
un prânz zilnic, preparat la cantina socială din cadrul centrului și transportul acestuia la domiciliul celor 20 de beneficiari.

11 persoane vor avea un loc de muncă, odată ce lucrările vor fi gata, respectiv 25 ianuarie 2013.