Ce priorități are Primăria Oravița pentru 2012

Reabilitarea blocurilor, asfaltarea drumurilor, dar și înființarea unui centru de informare turistică sunt pe lista de priorități a edilului șef. Toate acestea vr fi cuprinse pentru finanțare într-un buget de 1,6 milioane de lei. În plus, de pe lista executivului nu lipsesc proiectele.  

Edilul orașului Oravița spune că bugetul pe care aleșii locali se pregătesc să îl voteze este de 1,6 milioane de lei, la fel ca și cel de anul trecut. Ion Goga are în plan înființarea unui centru national de informare turistică, care presupune ridicarea unei clădi noi, cu doi angajați, plătiți din finanțare  europeană. De asemenea, tot pentru anul în curs, este licitat deja un bazin de întot didactic. Alte două bazine de acest fel au primit finanțare în țară, iar aleșii locali din Oravița speră ca banii să ajungă și la comunitatea lor.

Drumurile sunt prioritare
„Avem în vedere asfaltarea unor drumuri comunale. De Oravița aparțin cinci sate, iar pentru că drumurile care le leagă pe acestea de oraș nu au fost reabilitate în 2011, două dintre ele sunt prioritate pentru acest an. Proiectele sunt depuse, licitațiile făcute, sperăm să primim bani”, a spus primarul. Ion Goga a adăugat că daca orașul pe care îl conduce ar avea putere financiară mare le-ar finanța din propriul buget, însă reabilitarea completă a unui singur drum comunal costă 1,1 milion de lei. Asta înseamnă peste jumătate din bugetul primăriei Oravița. „Drumurile sunt prioritare, sunt în dicuție, dar nu știm încă dacă primim finanțarea”, a adăugat edilul.