Bocşa va avea zonă rezidenţială!

Primarul Mirel Pascu are un proiect interesant pentru terenul din zona stadionului Izvor din oraş. Acolo se ridică în acest an cel mai modern cartier al Bocşei, lucrările fiind demarate deja.

Primăria Bocşa a preluat echipa de fotbal Metalul, care, după ce a fost o forţă în Liga a II-a, a ajuns acum o formaţie mediocră în campionatul judeţean. Primarul Mirel Pascu are ambiţii mari şi spune că, în cel mai scurt timp posibil, Bocşa trebuie să promoveze. „Vom constitui un club sportiv în cursul acestui an, cu mai multe ramuri, printre care şi fotbal. Vom vedea ce putem lua de la juniori, ce mai luăm din altă parte şi vrem să mergem spre Liga a III-a”, a precizat edilul-şef.

La Bocşa, ca la Herculane

Proiectul la care face referire Mirel Pascu este însă de o şi mai mare anvergură. „Am început lucrările la stadionul Izvorul pentru că vrem să dezvoltăm o bază sportivă acolo, nu doar de fotbal, ci şi de tenis. Avem un Plan Urbanistic Zonal pentru acea zonă. Este o zonă în care până în anii 80 funcţiona un ştrand, erau restaurante, terase, o zonă de agrement foarte frumoasă, care beneficiază şi de o ionizare de excepţie, aproximativ ca şi la Băile Herculane”, susţine primarul.

Tot în zona stadionului Izvor va apărea şi un cartier de locuinţe potrivit proiectului pe care îl are primarul Pascu. Edilul nu este însă sigur că toate intenţiile sale se vor concretiza anul acesta. „E adevărat, vrem să dezvoltăm acolo o zonă de agrement, dar şi un cartier de locuinţe, drumuri şi alte utilităţi. Nu ştiu cât din acest PUZ vom reuşi să realizăm anul acesta, dar stadionul e în lucrări. La sfârşitul lui august am vrea să fie gata”, a adăugat Pascu.

 

Am luat legătura cu profesorul Cristescu şi încercăm să facem şi o măsurătoare a ionizării negative în această zonă. Legendele spun că echipele care existau la Bocşa jucau prima repriză, iar pe cea de-a doua nu mai puteau să o joace din cauza presiunii puternice”, Mirel Pascu, primarul oraşului Bocşa