Orașul de la malul Dunării dă startul celei de-a 44-a ediții a Zilelor Culturii

În vremuri atipice, reprezentanții instituției culturale de la malul Dunării apelează la tehnologia modernă pentru a bifa o nouă ediție a „Zilelor Culturii”, un eveniment menit să păstreze nevoia de cunoaștere, de învățare în interiorul comunității.

„De mai bine de 40 de ani, evenimentul intitulat Zilele Culturii unea comunitatea din Moldova Nouă și aducea un program special nu doar la Casa de Cultură, cât și la alte instituții din oraș. La fel cum probabil știți, în ultimii ani, am respectat tradiția și am dezvoltat ediție după ediție, de regulă în lunile octombrie sau noiembrie. Din păcate, anul acesta, ca urmare a restricțiilor generate de pandemia de Coronavirus, dar și a blocajului ulterior din administrația publică, desfășurarea ediției din acest an a Zilelor Culturii a trecut de lunile obișnuite în care ar fi avut loc. Chiar și așa, deși ne despart foarte puține zile până la sfârșitul acestui an greu, nu am acceptat ca acest eveniment să fie de asemenea anulat și am hotărât că tradiția trebuie să învingă orice impediment. Dacă «adaptare» a fost cuvântul de ordine al anului 2020, tot adaptându-ne am considerat că amintirea ar valora mai mult, în timp, chiar dacă vine din luna decembrie”, a precizat directorul Casei de Cultură Moldova Nouă, Dorin Tismănariu, cu privire la întârzierea evenimentului cultural.

leader board 728 x 90 px

Respectând tradiția, ediția cu numărul 44 a Zilelor Culturii debutează astăzi, 14 decembrie, cu expoziția de pictură „O Privire”, realizată de cercul de pictură al Casei de Cultură Moldova Nouă. Cum situația actuală nu permite organizarea unui verniaj al expoziției, iubitorii de artă vor putea admira exponatele până la data de 31 decembrie, vizitatorii având obligativitatea respectării întocmai a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanței fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane).

Expoziția de pictură va fi urmată, marți, 15 decembrie, de o lansare de carte, lucrare care atinge două proiecte importante în contextul pandemic: „Am stat acasă – antologie de pe timp de pandemie” și „#AlternativShow – povestea din online”. Evenimentul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Casei de Cultură, ora 20.00.

Din cadrul evenimentului nu va lipsi divertismentul, un spectacol în acest sens, intitulat „Chiar și-n pandemie”, urmând să aibă loc miercuri, 16 decembrie, oră 20.00, tot pe pagina de Facebook a instituției culturale. Demersul care pune punct ediției cu numărul 44 va cuprinde momente speciale realizate de: Daiana Mandachi, Ancuța Cioancă, Adriana Torma, trupele „Energy” și „ICY” ale Casei de Cultură Moldova Nouă, dar și o serie din cele mai bune momente de arhivă din ultimele ediții ale Zilelor Culturii.