„Sper ca domnul Dunca să fie preşedintele tuturor primarilor din Caraş-Severin, nu doar al celor liberali”

Deși Clisura Dunării este cunoscută ca fiind un bazin politic de Stânga, lucru dovedit în mai toate seturile de alegeri, unul din edilii PSD din zonă nădăjduiește totuși ca acest lucru să nu reprezinte un impediment în ajutorarea UAT-urilor social-democrate de către noua conducere a administrației județene, întrucât fiecare comunitate are nevoie de sprijin, indiferent de coloratură.

Cum bătăliile politice au ajuns la final, după anunțarea clasamentului în urma alegerilor parlamentare, primarul comunei Gârnic speră ca, de acum înainte, liderii politici să se aplece asupra nevoilor electoratului, așa cum au promis în momentul în care și-au depus candidaturile, lucru valabil atât pentru reprezentanții viitorului guvern (cei care vor repartiza UAT-urilor sumele necesare desfășurării activității administrative în 2021), cât mai ales pentru noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, Nicolae Tismănariu subliniind că fostul lider al celui mai înalt fotoliu din județ nu a ținut cont de apartenența politică a edililor celor 77 de primării din zonă:

E drept că, în Clisura Dunării, edilii care au câștigat dreptul să cârmuiască destinele comunităților sunt fie social-democrați, fie reprezentanți ai Stângii unite, dar nu cred că asta va influența relația cu noua conducere a Consiliului Județean. Sper ca domnul Dunca să fie președintele tuturor primarilor din Caraș-Severin, nu doar al celor liberali. Cel puțin, așa ar trebui. Acesta a obținut voturi din toate comunitățile, nu doar de la cele cu reprezentare liberală. Domnul Silviu Hurduzeu, predecesorul domnului Dunca, nu a făcut diferențe niciodată atunci când a venit vorba de sprijinul financiar acordat UAT-urilor. Dacă ar fi să dau un exemplu în care am fost dezangajați financiar, aici am putea aduce în discuție sumele care ne-au venit cu ocazia rectificării bugetare din septembrie, când, primăriile PSD, cel puțin din Clisură, au primit fiecare câte 250.000 de lei, în timp ce administrațiile publice locale conduse de PNL au beneficiat de mult mai mult. Ori, de bani, avem nevoie fiecare. Sperăm ca, de acum încolo, coloratura politică să nu mai facă diferența în privința condițiilor decente de trai pe care le merită toți cetățenii județului Caraș-Severin.”, a subliniat Nicolae Tismănariu, edilul-şef al comunei Gârnic, pentru expressdebanat.ro.

leader board 728 x 90 px