Proiectul, ce presupune refacerea totală a rețelelor de apă și canal și a stațiilor de tratare și epurare din orașele cărășene, se apropie de realizare.
Patru contracte de lucrări au fost semnate în această perioadă pentru proiectele de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată și cel de construcție și reabilitare a stațiilor de epurare. Prin urmare, în cel mai scurt timp posibil orașele județului se vor transforma în adevărate șantiere.
Stațiile de epurare din Oțelu Roșu, Moldova Nouă și Băile Herculane au obținut, în urma licitațiilor, un constructor ce se va ocupa de lucrări. Așadar, o asociere între S.C. Gavella COM S.R.L. și S.C. Terra Med S.R.L. va demara lucrările de refacere sau construcție a acestor stații.
Proiectul pentru modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată a fost semnat cu diferite companii în funcție de orașe. Astfel, reabilitarea surselor de apă și a stațiilor de tratare din Reșița, Bocșa, Anina și Oravița a fost semnată în data de 17 decembrie anul trecut cu firma S.C. Aqua Vest SRL în asociere cu SC Welcar SRL. Oraşele Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Caransebeș și Băile Herculane au obținut un contract în 9 decembrie cu AS Moni Impex SRL, alături de SC Hydro-Carpati SRL.
„Patru contracte sunt semnate, sunt în faza de proiectare la constructori și urmează să înceapă lucrările, efectiv. Celelalte sunt în faza de evaluare”, a declarat Anatoli Liber, directorul SC Aquacaraș SA. Acesta a adăugat că faza de proiectare este în permanență controlată de societate, întrucât termenul în care etapa trebuie să fie gata este de maximum două luni.
CITEȘTE ȘI: 108 MILIOANE DE EURO ÎN APĂ ŞI CANALIZARE
Construcția și reabilitarea stațiilor de epurare din Reșița, Bocșa, Anina și Oravița au fost semnate în data de 29 noiembrie 2013 cu asocierea dintre companiile Espina Obras Hidraulicas SA și Calor Grup SRL.
Valoarea totală a proiectului ce poartă denumirea de Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin” este de peste 100 milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu. Multe dintre orașele incluse în proiect au nevoie de finalizarea acestor lucrări pentru a putea accesa fonduri pentru infrastructura străzilor.
Foto: greenly.ro