Oraș supravegheat cu 28 de camere video! „Am cerut două centre de comandă, ţinând cont de lipsa acută de polițiști!“

Cetățenii din Oțelu Roșu vor putea circula mai liniștiți pe raza orașului pentru că din această vară toate zonele importante din urbea de pe Bistra vor fi supravegheate cu camere de luat vederi.

Primarul orașului Oțelu Roșu a semnat contractul pentru montarea a 28 de camere video care vor fi amplasate pe raza orașului de pe Valea Bistrei.

„Camere performante cu infraroșu și zoom foarte bun, pentru a depista orice neregulă din acest oraș, vor fi montate de firma cu care am realizat și iluminatul stradal. Sunt foarte mulțumit, pentru că atunci vom depista și posibilii hoți din oraș, dar în special pe cei care vin din alte părți, alte orașe și descarcă din mașini câini fără stăpân pe raza orașului”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul orașului ne-a mai precizat că investiția este de 26.000 de euro, bani de la bugetul local ce vor fi plătiți în tranșe pe o perioadă de 36 de luni.

„Ratele sunt la Telekom România, oferta a fost favorabilă, pentru că nu plătim toți banii la semnarea contractului. Centrul de comandă și control va fi atât la Poliția Locală, cât și la sediul Poliției Naționale. Le-am cerut să ne asigure două centre de comandă, ţinând cont de lipsa acută de polițiști la Oțelu Roșu, mai ales pe perioada de noapte. Astfel este mai ușor și pentru ei să identifice posibilii infractori”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu, care a precizat că în maxim o lună sistemul de supraveghere video va fi funcțional.

Sursă foto: timpolis.ro