Luca Mălăiescu îl contrazice pe Felix Borcean

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, nu îi dă dreptate edilului-şef din Caransebeș, spunând că afirmația lui Felix Borcean cu privire la accesarea fondurilor guvernamentale pe programul PNDL 2 nu este corectă. „La Oțelu Roșu, am realizat proiectul pentru reabilitarea străzilor pe PNDL 2 în acest mandat!”, spune Luca Mălăiescu.

Edilul orașului de pe Valea Bistrei precizează că nu dorește să jignească pe nimeni, dar, dacă nu s-au întocmit proiecte pe acest program, vina exclusivă este a administrațiilor locale.

„Toți primarii ar putea să beneficieze de aceste proiecte. Dacă la Caransebeș nu s-a reușit să se obțină niciun proiect pe PNDL 2, o spun cu toată sinceritatea, este vina exclusivă a administrației publice locale. Acum nu mai se poate spune că, în anul 2018, primarul de la Caransebeș, sau indiferent din ce localitate, indiferent de la ce partid, nu ar putea să beneficieze de accesarea banilor pe acest program guvernamental. Știu primari din opoziție, și vă dau un exemplu chiar din Caraș-Severin, primarul de la Bocșa, Eugen Cismăneanțu, care are un proiect mai mare decât cel de la Oțelu Roșu. I-a fost aprobată finanțarea, iar proiectul cu siguranță va fi implementat”, menționează primarul Luca Mălăiescu, care accentuează că cei vinovați pentru că nu s-au depus proiecte sunt doar funcționarii din administrație.

Declaraţia lui Mălăiescu vine în contextul în care primarul Felix Borcean, acuzat de adversarii săi politici că nu a depus proiecte pe PNDL aşa cum au făcut primari din alte oraşe, s-a apărat spunând: „cu tot respectul pentru acei primari, au fost depuse solicitări cu mult înaintea mandatului lor. Au existat acele documentații, noi nu am avut proiecte înainte, dar asta nu e o acuză în dreptul administrației trecute”