Ora exactă în Alianța Vestului se dă din sediul de la Timișoara! Ce spune Robu despre posibila plecare a lui Gheorghe Falcă din fruntea Aradului?

Sediul central al Alianței Vestului, din care fac parte Timișoara, Cluj, Oradea și Arad, va fi la Timișoara. Consilierii locali au votat miercuri atribuirea unui spațiu în acest sens în Primăria veche. În viitorul apropiat, mai exact, din vară, lucrurile s-ar putea schimba în Alianța Vestului, deoarece primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este candidat din partea PNL la alegerile europarlamentare. Nicolae Robu spune că, teoretic, acest lucru nu schimbă nimic. 

În plen, consilierul local independent Adrian Orza a ridicat problema dacă și celelalte orașe sunt atât de implicate în AVE, care se va constitui juridic sub forma unei asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI). Sediul asociației va fi la etajul unu, în clădirea Primăriei vechi. Concret, AVE va beneficia de patru birouri. Spațiul este reabilitat, iar acolo și-au desfășurat anterior activitatea alte birouri ce țineau de Primăria Municipiului Timișoara.


Nicolae Robu a punctat că e decizia comună ca sediul central să fie în Timișoara și că s-a mai întâlnit cu Ilie Bolojan, Emil Boc și Gheorghe Falcă, doar că nu toate întâlnirile lor au fost mediatizate. „Am hotărât cei patru primari care am avut inițiativa creării Alianței Vestului ca sediul să fie în Timișoara. Noi am considerat că locul potrivit este Piața Libertății, Primăria veche. Prin urmare, acolo s-a aprobat astăzi, în Consiliul Local, alocarea de spațiu. Așa s-a considerat. Nu sunt motive speciale. Noi suntem parteneri egali. Toate cele patru orașe sunt orașe de prim-plan ale României, respectate ca atare, recunoscute ca atare. Nu există între noi ambiții sau orgolii vanitoase”, a declarat Robu pe această temă.

Robu e primul președinte. Urmează să fie angajați experți

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Nicolae Robu e primul președinte al AVE și a precizat că acest lucru se va schimba în fiecare an. „Conducerea va fi rotativă. Primul președinte s-a hotărât să fiu eu. Câte un an este mandatul. Deocamdată trebuie să ne constituim juridic, sunt gata documentele de constituire juridică, statutul și actul constitutiv. Le vom transmite instanțelor. Trebuie să parcurgem procedura legală. Când vom avea personalitate juridică, vom angaja inclusiv experți care să elaboreze proiectele. De la noi vin doar idei de proiecte. Experții vor fi cei care vor detalia lucrurile și vor aprofunda”, a explicat primarul Timișoarei.

Falcă, pe lista PNL pentru europarlamentare

Alegerile pentru Parlamentul European pot aduce o schimbare importantă în AVE. Liberalul Gheorghe Falcă este pe locul 8 pe lista PNL și ar putea să își termine mandatul din fruntea municipiului de pe Mureș mai repede. „Pe fond nu se schimbă, pentru că noi lucrăm instituțional. Dar Aradul va avea un alt primar. Eu sper să devină europarlamentar colegul Falcă. Deși, pe de o altă parte, îmi pare rău să nu-l mai avem aici, în consiliul AVE. Însă sunt convins că el va fi alături de noi și din postura de europarlamentar”, a spus Robu, întrebat despre acest aspect.

Sursa foto: timisoreni.ro

banner maxagro