Opțiuni interesante la Pro România: votează moțiunea de cenzură, dar vor Guvern cu PSD!

Noile declarații date de senatorul Pro România de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, vor da din nou apă la moară gurilor rele, cum că partidul condus de Victor Ponta la nivel național nu este chiar un dușman real al social-democraților. Prezent la Timișoara, Țuțuianu a declarat că partidul va vota moțiunea de cenzură, pentru ca după ce cade Guvernul Dăncilă să se așeze la masa negocierilor cu… PSD!

Explicația lui Țuțuianu vine în legătură cu ideologia politică de stângă. „Vom vota moțiunea de cenzură pentru că România are nevoie de un guvern mai bun. Dacă moțiunea trece, prima opțiunea a noastră este să stăm la masă cu PSD, care va fi fără actuala conducere și cu cei din ALDE și să vedem dacă împreună vom putea forma un guvern care să conducă România până la sfârșitul mandatului, cu un guvern restructurat, cu 17, 18, 19 ministere maximum, cu un prim-ministru bun, cu mai puține agenții guvernamentale, cu mai puțini secretari de stat, cu mai puțini angajați la cabinetele demnitarilor și cu un program de guvernare care să fie adaptat la situație politică și economică pe care o are România astăzi. Dacă nu vom putea face această majoritate, sigur că suntem deschiși la dialog cu celelalte părți politice. Suntem un partid de centru-stânga și e normal să discutăm mai întâi cu cei de care suntem mai apropiați ideologic. Dar dacă lucrurile nu merg, țara trebuie să fie guvernată.”, a fost explicația lui Țuțuianu.

Țuțuianu, fost ministru al Apărării, ia și apărarea militarilor în discuția despre impozitarea pensiilor speciale. „Noi nu confundăm pensiile speciale cu pensiile de serviciu. Pensia medie în MAPN este la nivelul a 3.000 de lei. Nu sunt pensii foarte mari, singurii care au pensii nesimțite sunt magistrații militari care într-adevăr, au pensii și acest lucru nu este echitabil. Considerăm că militarii trebuie tratați cu respect. Armata României este cea care ne-a dus în NATO, cu sacrificii importante, foarte mari, nu doar de vieți omenești, cu întreg procesul de restructurare al armatei din 1995 până astăzi. Armata este cea care ne-a asigurat suportul și pentru integrarea noastră europeană și trebuie tratată cu respect.”, a punctat Țuțuianu.

Pentru un guvern cu ALDE și PSD, Adrian Țuțuianu crede că variantele viabile pentru postul de prim-ministru, din partea Pro România, ar fi Sorin Cîmpeanu, Mihai Tudose sau Corina Crețu. Un alt aspect la care senatorul spune că lucrurile trebuie să se schimbe este împărțirea administrativă a țării. „Avem 3.300 de UAT-uri, nu cred că mai putem continua așa. Avem o administrație sufocată, birocratică, neperformantă, care trebuie să se schimbe radical.”, a mai explicat senatorul.

Țuțuianu îl vede pe Mircea Diaconu în turul doi la prezidențiale!

Senatorul de Dâmbovița e convins că Mircea Diaconu poate ajunge în turul doi, alături de Klaus Iohannis. „Mircea Diaconu este un candidat independent. Pro România asigură suportul logistic, tehnic și organizatoric necesar. Credem că este un candidat bun. Prin intrarea domniei sale în competiție, jocul pentru alegerile prezidențiale a fost dinamizat. Eu cred că pe lângă președintele în funcție Klaus Iohannis, care are prima șansă să intre în turul doi, pentru contracandidatul său cele mai mare șanse le au Mircea Diaconu, Viorica Dăncilă și Dan Barna. Opinia mea este că avem o șansă mare ca Mircea Diaconu să ajungă în turul doi.”, crede Adrian Țuțuianu.

banner 970 x 250