Câtă liniște! În minunatul Caraș-Severin, cu minunatele sale municipii, orașe și comune, e o liniște de te apucă somnul electoral

„Vai, fugi de aici!”, ar spune un vigilent trepăduș. Avem deja bannere cu pretendenții la funcția de președinte, a venit chiar Veorica în persoană pentru a mai promite o pomană, două pentru care trebuie neapărat să fie aleasă președinte. Deja ne sar în parbrizele mașinilor bannerele pe care ea, mama și președinta femeilor social-democrate, se vrea președinta neamului. O susține din tot sufletul penețeul care a vândut sufletul moșilor lor strămoșilor comunismului. Pe mausoleul lui Tăițelu din Reșița, salvat de la scufundare de prietenul Dunca, a apărut de câteva zile un banner care ne îndeamnă să-l votăm pe actualul președinte, Iohannis. Un jalnic epigon al Carolilor și Ferdinanzilor ce au dovedit că pot fi mai români decât un Radu cel Frumos sau Caragea. Adică să votăm o Românie normală, unde salariul mediu de la buget este dublu față da salariul mediu de la privat. Vine și domnul Barna, care se crede un Mesia al celor nefăcute pe pământul românesc. Nu mai scriu despre ăla din Filantropica și despre ceilalți vreo douăzeci de pretendenți. Chestia asta cu președinția se duce într-o desuetitudine de te apucă plânsul. Este ca la chestionarele alea cu întrebări închise. Păi pe cine să votez eu dintre candidații ce se pare că au șanse reale? Pe o dușmană a limbii materne? Pe unul ce este acuzat de trafic de copii, de însușiri ilegale de case? Pe unul ce a făcut averi cu statul și îmi promite o guvernare asemănătoare legionarilor?

Și, ca să justific titlul, la noi în județ este liniște. Nimeni nu coboară în prostime să explice una și alta. Parcă ceva adiere a venit de la plângăciosul de primar de la Moldova Nouă. După nu știu câte demisii anunțate, rugat cu lacrimi să rămână tata M9, s-a resemnat și a rămas primar și nu și-a dat demisia permanent proclamată. Dar acum omul și-a făcut ordine în principii și a trecut la PSD. Bravo, Adiță, asta e politica mare!