Școala Gimnazială Nr. 2 din Reșița a organizat astăzi a V-a ediție a simpozionului național, eveniment de referință pentru unitatea de învățământ reșițeană. Cadrele didactice, dar și invitați cu rezonanță în sistemul educațional cărășean au pus în discuție subiecte relevante în ceea ce privește educația din perspectiva dezvoltării regionale și corelarea vieții profesionale cu cea de familie.
Întâlnirea desfășurată astăzi a purtat ca temă de referință „Creșterea competitivității regionale prin promovarea inovării și specializării didactice” și a fost împărțită în patru secțiuni, una dintre ele fiind dedicată exclusiv celor mici. S-au pus în discuție, pe lângă reușitele unității de învățământ, și modalitățile de eficientizare a educației în interiorul sistemului de învățământ județean.
Pe lista invitaților prezenți în sală s-au numărat Rodica Vesa, inspector școlar general adjunct, Codruța Hamat, din partea Universității ,,Eftimie Murgu” din Reșița, Tudor Deaconu, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, și Nicoleta Marcu, inspector școlar și președinta Asociației Învățătorilor Caraș-Severineni. Cu toții au luat cuvântul și au făcut aprecieri asupra calității cadrelor didactice și a elevilor Școlii Nr.2 care zi de zi se dedică evoluției prin educație, fapt demonstrat și de titlul de Școală Europeană, menținut și anul acesta.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644700802672″]
„Simpozionul nostru național Creativitate și perspectivă în educație din perspectiva dezvoltării regionale și reconcilierii vieții profesionale cu viața de familie este la ediția a V-a. Acesta se defășoară în cadrul seminarului Didactica Internațional. Evenimentul este adresat tuturor cadrelor didactice, specializate în educație, dar și copiilor. Anul acesta simpozionul are patru secțiuni, iar una dintre ele se adresează copiilor printr-un concurs de creații plastice pe tema Familia. Ne-am bucurat și de data aceasta, ca de fiecare dată, și de sprijinul partenerilor noștri, reprezentanți din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, Asociația Salvați Copiii, Asociația Învățătorilor, Palatul Copiilor și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională, dar și Asociația Părinții Școlii 2 Reșița”, a explicat Adina Tîmpa, din partea echipei de implementare și organizare.
Și conducerea unității de învățământ a luat parte la evenimente, exprimându-și încrederea și optimismul în puterea de reușiță prin educație. „Vrem ca prin acest simpozion național să ne întrecem în calitate, în optimism, pentru că doar prin școală neamul acesta, poporul acesta poate reuși”, a menționat Marius Șandru, directorul Școlii Gimnaziale Nr.2 din Reșița.