Optimism în vreme de pandemie! Vecinii de la bloc și-au amenajat un colț de relaxare în fața imobilului

Distanțarea socială impusă de autorități în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului este o măsură dificil de respectat, mai ales pentru cei care locuiesc la bloc și nu se pot bucura de un petic de verdeață. Cu toate acestea, nu trebuie decât bunăvoință și un strop de imaginație pentru a face din spațiul din fața blocului o adevărată oază de relaxare.

O demonstrează lugojeanca Isabella Hațegan, care a hotărât să își petreacă timpul liber cu folos și, cu ajutorul vecinilor din blocul unde locuiește, a amenajat un spațiu plin de culoare și optimism unde să se poată relaxa fără a încălca prevederile autorităților „Totul a început într-o zi când stăteam pe banca din fața blocului și m-am gândit că aș putea să îmbunătățesc aspectul locului. Așa că am cumpărat vopsea colorată, am adus paleți, cauciucuri și flori și m-am apucat de treabă, ajutată și de vecinii care au dorit să se implice”, spune Isabella Hațegan.

Oamenii au lucrat cu spor, paleții vopsiți în culori vesele s-au transformat în masă și scaune, cauciucurile au devenit ghivece pentru flori, suportul pentru vie a împrumutat culorile curcubeului, iar întregul spațiu a căpătat o nouă înfățișare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Sper să se păstreze ce am realizat. Băncile din fața blocului au mai fost distruse în trecut, din păcate. În fiecare dimineață privesc de la balcon să văd dacă lucrurile sunt tot la locul lor. Proiectul este încă în desfășurare, vrem să mai facem o fântână și un ceas colorat, dintr-un cauciuc reciclat”, adaugă lugojeanca.

Inițiativa Isabellei Hațegan a adunat sute de aprecieri pe rețelele de socializare, demonstrând că fiecare cetățean poate schimba în bine comunitatea în care trăiește, dacă există voință și spirit civic.

banner 970 x 250