Municipalitatea din Caransebeș cere ajutorul voluntarilor pentru reabilitarea parcului Teiuș

Primăria Municipiului Caransebeș se pregătește pentru amenajarea parcului de agrement Teiuș. Vor fi create alei, vor fi plantați copaci și se va pregăti un teren de sport.

Pe lângă activitățile administrației publice locale, primarul Felix Borcean cheamă voluntarii la lucru chiar în prima zi de relaxare a restricțiilor impuse de ordonanțele militare.

Se vor crea alei noi din piatră concasată cu direcție spre statuile din parcul Teiuș, care vor fi încercuite cu piatră de marmură. Se vor planta câteva specii noi de copaci, în locul celor pe care i-am eliminat, erau acei plopi vechi, marcați ce au fost scoși din peisaj. Am realizat un proiect foarte frumos de reamenajare a parcului Teiuș, intenționăm să amenajăm și un teren de mini fotbal pe iarbă, lângă intrarea în stadionul municipal, vis a vis de locul de fitness în aer liber amenajat de firma TMD Friction.”, ne-a precizat Felix Borcean. Investiția de la bugetul local este 100.000 de lei.

În contextul demarării acestui proiect și al relaxării măsurilor din 15 mai, edilul urbei de pe Timiș și Sebeș propune și o primă acţiune comună de voluntariat, prin care să-și aducă fiecare contribuţia la revitalizarea zonei.

Ne propunem ca, în prima fază, să vopsim gardurile şi pergolele de lemn din Parcul Copiilor, podul pietonal de trecere a râului Timiş şi a altor elemente. Totodată, împreună cu angajaţii SPIR, putem contribui la repararea locurilor de joacă, la curățarea vegetaţiei uscate, dar şi ecologizarea zonei, dacă este cazul.”, spune Felix Borcean, care roagă cetățenii să-și anunțe prezența pentru a se putea organiza în echipe de câte 3 persoane, în vederea respectării distanţării sociale.