Opt incendii de vegetație în 24 de ore în Caraș-Severin

incendiu vegetatie

Nu mai puțin de opt incendii de vegetație uscată au fost stinse de pompierii cărășeni în ultimele 24 de ore. Flăcările au distrus peste 9 hectare de teren.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari cărășeni au intervenit pentru stingerea a opt incendii de vegetație uscată pe raza localităților Reșița, Cornea, Fîrliug, Mehadia, Dalboșeț, Sichevița și Glimboca. Flăcările au distrus peste 9 hectare de teren.

De asemenea, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Moldova Nouă au intervenit pentru lichidarea unui incendiu la fondul forestier, pe raza administrativ-teritorială a localității Sichevița, în urma căruia au ars aproximativ 3 hectare de litieră de pădure.

Arderile de vegetație uscată sunt interzise, potrivit legii. Pompierii le reamintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se face numai după obținerea acordului de la Agenția pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu foc de la primărie, dar și cu respectarea următoarele reguli:

  • condiții meteorologice fără vânt;
  • desfășurarea arderii numai pe timp de zi și supravegherea permanentă a arderii;
  • colectarea în grămezi a vegetației uscate și a resturilor vegetale în cantități astfel încât arderea să poată fi controlată;
  • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
  • asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
  • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii și interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.
tmc 640