Opt ani de lucrări la noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara. Clădirea nu este nici acum finalizată

cladire turcanu

Primarul Timișoarei se lăuda, în primăvară, că va fi terminată noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” până la final de 2021, după opt ani de șantier. Iată că acest lucru nu se va întâmpla, în condițiile în care reprezentanții primăriei anunță că stadiul lucrărilor este de 92%, mai fiind necesare investiții de 1,5 milioane de euro.

În urmă cu opt ani, începeau lucrările la un proiect ambițios. Și anume, un nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, în care sunt internați copii cu diferite afecțiuni din întreaga țară. Iată că noua clădire nu a fost finalizată nici până în acest moment. Asta deși, în primăvară, în timpul unei vizite realizate de fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă, primarul Timișoarei se lăuda că lucrările vor fi finalizate până la sfârșit de an.

Săptămâna trecută, Consiliul Local Timișoara a votat un proiect cu privire la actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție. Astfel, din documentația aferentă proiectului aflăm că stadiul lucrărilor la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara este de 92%. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, pentru finalizarea investiției mai sunt necesari aproape 1,5 milioane de euro.

Având în vedere că elaborarea proiectului a fost în anul 2012, pentru adaptarea acestuia la nevoile actuale a Spitalului de Copii Louis Țurcanu, dar și pentru conformarea față de unele reglementări legislative ulterior apărute, este necesară realizarea unor lucrări suplimentare, ce nu au fost cuprinse în proiect”, scrie în documentație.

În noul corp de clădire vor funcționa Unitatea de Primiri Urgențe, o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, chirurgie, ATI și prematuri. De asemenea, vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament.

După finalizarea lucrărilor, mai este nevoie de investiții serioase și în dotarea clădirii cu echipamentele medicale necesare.