Ministrul Sănătății, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara: Îngrijirile pentru copii – prioritare!

untitled design set 970x90 px

Ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost vineri la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, unde preconizează că se vor termina lucrările la noul corp de clădire până la finalul acestui an.

Ioana Mihăilă a fost la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” împreună cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și cu prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth. Stadiul lucrărilor executate la noul corp de clădire este de 88% și se preconizează finalizarea lucrării până la sfârșitul acestui an.

Managerul Spitalului „Louis Țurcanu”, dr. Ovidiu Adam, și directorul medical, dr. Mihai Gafencu, au prezentat stadiul pentru noua aripă: structura este realizată, finisajele interioare – în proporție de 90%, clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire. Acolo vor funcționa UPU (Unitate de Primiri Urgențe), o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, chirurgie, ATI, prematuri. În noul corp vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament. Directorul Spitalului a menționat și necesitatea amenajării pe acoperișul-terasă a unui heliport.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Împreună (cu ministrul Ioana Mihăilă – n.r.) am inspectat stadiul lucrărilor la noul corp în construcție al Spitalului de Copii «Louis Țurcanu», care va fi gata anul acesta, după 8 ani de tergiversări. Vom susține, tot împreună, acest proiect cu dotări moderne și ne dorim să-l dăm în folosință cât mai repede. Aici vin copii din tot vestul țării, iar Țurcanu le oferă îngrijiri unice în țară, cum este transplantul medular.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

„În mandatul meu, îngrijirile medicale pentru copii sunt o prioritate. Mă bucur să văd aici cum se ridică un spital modern, dotat cu circuite medicale de secolul XXI. Voi susține toate demersurile municipalității și ale Spitalului «Louis Țurcanu» pentru diversificarea îngrijirilor medicale pentru copii. Astfel, asigurăm pacienților servicii de calitate de la profesioniști, într-un spital cu dotări de ultimă generație.”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.