În sfârșit! Conacul Mocioni din Foeni are constructor

Consiliul Județean Timiș a semnat contractul pentru lucrările de proiectare și execuție în vederea reabilitării și revitalizării Conacului Mocioni din Foeni. Impozantul castel va deveni un centru pentru activități culturale, educaționale și artistice.

Conacul Mocioni este unul dintre cele mai vechi monumente istorice din județ. Autoritățile județene vor ca prin reabilitarea acestuia să crească atractivitatea turistică a zonei și să dezvolte o ofertă culturală atractivă unică în județ, prin punerea în valoare a unui monument istoric situat într-un mediu rural marginalizat.

„Suntem încântați că lucrurile au început să intre pe un făgaș normal de desfășurare. După întârzierile întâmpinate anterior, era o condiție esențială pentru a putea atinge obiectivele acestui proiect ambițios. Sunt convins că o bună comunicare cu antreprenorul, precum și o supraveghere îndeaproape a evoluției lucrărilor din partea personalului tehnic din cadrul consiliului județean ne vor permite ca, la final, să avem parte de unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din țară, ce va polariza dezvoltarea zonei pe mai multe sectoare.”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș, odată cu semnarea contractului.

Durata serviciilor de proiectare pentru conacul Mocioni este de 6 luni, iar execuția lucrărilor – 22 de luni. Antreprenorul care va executa serviciile de proiectare și execuție este format din asocierea T.T. & CO SOLARIA GRUP SRL – EURAS SRL – GRAPHIC SPACE SRL. Costul total al contractului este de 9,8 milioane de lei plus TVA.

Banii provin din granturile SEE 2014 – 2021 prin Programul RO-CULTURA, bugetul județului Timiș și bugetul de stat. Bugetul estimativ al proiectului este de aproape 17 milioane de lei, inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI: Conacul Mocioni din Foeni, vizitat de reprezentanți ai Ministerului Culturii