Noi tăieri ilegale de copaci, descoperite de Garda Forestieră Timișoara

taieri1

Garda Forestieră Timișoara a descoperit noi tăieri ilegale de copaci din pădurile din vestul țării. Astfel, doar în prima parte a lunii decembrie, au fost aplicate zeci de amenzi și confiscate sute de metri cubi de material lemnos tăiat fără drept.

Garda Forestieră Timișoara a realizat, în ultima lună din an, noi controale în pădurile din vestul țării, astfel că a descoperit numeroase nereguli.

taieri2

În perioada 06 – 17.12.2021, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliție Județene – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au efectuat verificări pe raza județelor Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin”, au informat reprezentanții instituției.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate, Garda Forestieră Timișoara a aplicat un număr de 29 de amenzi, în valoare totală de 128.000 lei, în special pentru tăieri ilegale de copaci. De asemenea, a fost confiscat un volum total de 408,6 mc material lemnos din care 51,5 mc fizic și 371,7 mc valoric, însumând 76.000 lei.